Tampereella hoidetaan tällä hetkellä Lahden potilaiden sarkoomat, kivessyövät, penissyövät, stereotaktinen sädehoito, harvinaiset syövät ja autologiset kantasolusiirtopotilaat sekä pitkä syöpälääkehoito, jonka toteutus edellyttää hoitoa syöpätautien vuodeosastolla. Nämä potilaat hoidetaan 1.1.2018 alkaen HUS:ssa. Jo meneillään olevat hoidot toteutetaan aiemman hoitosuunnitelman mukaisesti Taysin syövänhoidon vastuualueella.

Päijät-Hämeen Sädehoitoyksikön toiminta on käynnistynyt vuonna 2006, ja yksikkö on toiminut Päijät-Hämeen keskussairaalan tiloissa vuokrasopimukseen perustuen. Hallinnollisesti ja taloudellisesti yksikkö on ollut Pirkanmaan sairaanhoitopiirin yksikkö, jonka toiminnallinen vastuu on ollut Taysin syövänhoidon vastuualueella.

Päijät-Hämeen sädehoitoyksikössä toteutetaan ulkoista sädehoitoa kahdella lineaarikiihdyttimellä. Tänä vuonna on lisäksi otettu käyttöön hengitystahdistettu sädehoito. Sädehoidon suunnittelua varten on käytössä tietokonetomografia-laite.

Lahden sädehoitoyksikkö on saanut potilailta jatkuvasti hyvää palautetta ja henkilöstö on ammattitaitoista ja motivoitunutta. HYKS Syöpäkeskuksen tavoitteena onkin, että Lahdessa on jatkossakin hyvin toimiva sädehoitoyksikkö, joka toimii nykyaikaisin, laatujärjestelmin kontrolloiduin menetelmin, kuten tähänkin asti.

Päivitetty: 21.12.2017