Lähestyvä joulu ja uusi vuosi vaikuttavat osaan hyvinvointiyhtymän palveluajoista. Hätätilanteissa palvelemme aina niin arkena kuin juhlapäivinä.

Terveysasemat palvelevat pienin poikkeuksin

Kaikki muut terveysasemat palvelevat normaalisti paitsi Hollolan Vesikansan terveysasema on kiinni joulun välipäivinä 27. – 31. joulukuuta. Orimattilan terveyskioski on suljettu kaksi viikkoa jouluaatosta loppiaiseen saakka. Suun terveydenhuolto palvelee normaalisti kaikkina arkipäivinä.

Terveydensuojelu on normaalisti avoinna kaikkina arkipäivinä. Samoin eläinlääkintä on normaalisti avoinna arkipäivisin. Arkipyhinä päivystävät eläinlääkärit ovat tavoitettavissa päivystysnumeroista tavanomaiseen tapaan.

Ikääntyneiden palveluasumisen yksiköt toimivat normaalisti arkena ja pyhäpäivinä. Jalmarin Geriatrinen keskus on kiinni joulun välipäivät 24. joulukuuta alkaen ja avautuu jälleen ensi vuoden puolella 2. tammikuuta.

 

Asiakasohjausyksikkö Siiri palvelee välipäivinäkin

Asiakasohjausyksikkö Siiri palvelee kaikkina arkipäivinä normaalein aukioloajoin.

Samoin Lahden apuvälinekeskus on avoinna normaalisti läpi juhlapyhien, myös takaisinsoittopalvelu on käytössä. Kannattaa muistaa, että Lahden apuvälineyksikössä voivat asioida kaikki päijäthämäläiset asuinpaikkakunnasta riippumatta.

Kuntoutustutkimus- ja fysiatrian poliklinikka ja Hollolan apuvälinekeskus ovat kiinni joulun välipäivät 27.-31. joulukuuta. Asikkalan apuvälinekeskus on suljettuna 27.-28. joulukuuta ja Orimattilan apuvälinekeskus puolestaan on kiinni uuden vuoden aattona 31. joulukuuta.

Päijät-Hämeen keskussairaalan apuvälinekeskukseen toivotaan otettavan yhteyttä vain kiireellisissä tapauksissa joulun välipäivinä 27.-31. joulukuuta.

Avokuntoutuksen keskitetty ajanvaraus on kiinni 22. joulukuuta lähtien ja avautuu 2. tammikuuta. Lasten, nuorten ja aikuisten kuntoutuksen vastaanotto on suljettuna jouluaatosta tapaninpäivään. Joulun välipäivinä 27. – 28. joulukuuta ja 31. joulukuuta vastaanoton akuutit pyynnöt ja varattujen aikojen peruutukset voi ilmoittaa numeroon 044 729 7230.

Kotikuntoutuksessa Lahden tiimin hoitajapäivystys palvelee jouluaatosta tapaninpäivään klo 9-17 puhelimitse numerossa 044 416 4073. Muut hoitajapäivystysyksiköt ovat kiinni noina päivinä.

Neuvolat suurimmaksi osaksi auki normaalisti

Neuvolat palvelevat muutoin normaalisti, paitsi Asikkalan ja Kalliolan neuvolat ovat suljettuina joulun välipäivinä 27.-31. joulukuuta ja Iitin ja Ahtialan neuvolat ovat kiinni uudenvuodenaattona.

Keskitetty ajanvaraus ja neuvonta palvelee klo 8-13 puhelinnumerossa 044 416 3103.

Lapsiperhepalvelujen asiakasohjaus Lahden Grandin kiinteistössä palvelee normaalisti. Asikkalan, Padasjoen, Kärkölän, Hollolan, Nastolan, Orimattilan, Myrskylän, Pukkila ja Iitin toimistot ovat kiinni joulun välipäivät 27. – 31. joulukuuta. Asiakastapaamiset ovat tuolloin mahdollisia vain ajanvarauksella.

Perheoikeudelliset palvelut, perheneuvola ja koulu- ja opiskeluterveydenhuolto ovat suljettuina jouluaatosta lähtien ja avautuvat jälleen 2. joulukuuta.

Sosiaalihuollon työikäisten asiakasohjaus ja neuvonta Polku on joulunpyhinä avoinna normaalisti klo 9 – 15 puhelinnumerossa 03 8194850.

Asikkalan, Padasjoen, Kärkölän, Hollolan, Nastolan, Orimattilan, Myrskylän, Pukkila ja Iitin sosiaalitoimistot ovat kiinni joulun välipäivinä 27.-31. joulukuuta. Asiakastapaamiset ovat mahdollisia vain ajanvarauksella.

Sosiaalipäivystys toimii 24/7, yhteydenotot puhelimitse hätänumeron 112:n kautta.

Kuntouttavan työtoiminnan Lahden yksikkö on suljettuna 27.–31. joulukuuta.

Kotihoidon tukiryhmän toimintaa on supistettu juhlapyhien ajaksi.

Kärkölän, Hollolan, Padasjoen ja Asikkalan työpajat ovat kiinni 27. joulukuuta lähtien ja avautuvat jälleen 2. tammikuuta. Samaan aikaan myös Iitin toimintakeskus on suljettuna muilta osin, paitsi sosiaalisen kuntoutuksen kotiin annettavat palvelut ovat avoinna normaalisti.

Tienhaaran toimintakeskus Nastolassa ja Hartolan toimintakeskus ovat molemmat joulutauolla 27. joulukuuta lähtien ja avautuvat ensi vuoden puolella 2. tammikuuta.

Perheasiain neuvottelukeskuksen perheneuvonnan puhelinpäivystys on avoinna joulun ja uudenvuoden aikana arkipäivinä perjantaina 28. ja maanantaina 31. joulukuuta sekä keskiviikkona 2.1. klo 8 – 11.

Vammaispalvelujen asiakasohjauksen toimistot ovat kiinni joulun välipäivinä 27-31. joulukuuta. Yhteydenotot toivotaan puhelimitse suoraan omalle työntekijälle tai päivystävälle sosiaaliohjaajalle numeroon 044 482 0322 klo 9-15 tai neuvontaan 044 018 7045 klo 9-12 ja 13-15.

Alueellisten mielenterveys- ja päihdepalvelujen psykiatriset sairaanhoitajat Iitissä, Hartolassa ja Hollolassa/Kärkölässä ovat lomalla joulujen välipäivät 27. -31. joulukuuta. Myös Orimattilan mielenterveys- ja päihdepalvelujen ja psykoosien jatkohoidon Lahden työryhmät lomailevat samana ajankohtana. Padasjoen psykiatriset sairaanhoitajat ovat joulutauolla 27. joulukuuta lähtien ja ovat jälleen tavattavissa loppiaisen jälkeen.

Mielialahäiriöpalvelujen päiväpoliklinikka on suljettu jouluaatosta tapaninpäivään, välipäivinä 27.–28. joulukuuta poliklinikka on auki klo 10–20.

Siltatyöryhmä on suljettuna jouluaatosta tapaninpäivään. Yleissairaalapsykiatrian poliklinikka on kiinni uuden vuoden aattona 31. joulukuuta. Vanhuspsykiatrian poliklinikalla työskentelee yksi työpari 25. – 26. joulukuuta.

Psykososiaalisen kuntoutuksen kotiin vietävissä palveluissa toimintaa on supistettu joulun ajaksi.

Toimintakeskus Kukkasen päivätoiminta on suljettu jouluaatosta tammikuun toiseen päivään saakka. Kotikäynnit sekä puhelintuki palvelevat supistetusti jouluaattona ja ajalla 27. joulukuuta tammikuun toiseen päivään saakka.

Lahden alueella kotiin vietävien palvelujen tiimi lomailee jouluaatosta vuoden loppuun.

Asikkalan ja Hollolan/ Amalian tiimi palvelevat supistetusti kotikäynnein sekä puhelintukena 27.-28. joulukuuta.

Tehostetun psykoosihoidon poliklinikka palvelee ajalla 22. joulukuuta – 1. tammikuuta klo 10–18, paitsi jouluaattona klo 8-16.

Yhtymän puhelinkeskus numerossa 03 819 11 palvelee ympäri vuoden, arkisin klo 08.00 – 18.00, lauantaisin ja pyhäpäivinä klo 09.00 – 18.00.

Päivitetty: 18.12.2018