Kuljetus- ja saattajapalvelut

Julkinen joukkoliikenne mukaan lukien kutsu- ja palveluliikenne on esteetöntä ja onkin ensisijainen tapa järjestää kaikille soveltuva liikkuminen. Jos vammaisen henkilön itsenäinen liikkuminen ja asiointi julkisilla liikennevälineillä ei onnistu sairauden, vamman tai muun vastaavanlaisen toimintakykyä alentavan syyn takia, voidaan häntä tukea liikkumista tukevilla palveluilla. Kuljetus- ja saattajapalvelut on tarkoitettu edesauttamaan liikuntarajoitteisen tai vaikeavammaisen henkilön omatoimista suoriutumista. Kuljetuspalvelu lääkärissä tai terveysasemalla käynteihin, laboratoriotutkimuksiin tai lääkärin määräämään kuntoutukseen liittyviin matkoihin haetaan Kelalta.

Voit hakea kuljetuspalvelua sivun alareunassa olevalla hakemuksella tai sähköisesti.

Palvelulinja

Lahden paikallisliikenteessä toimii palvelulinja Kilpiäinen – Mukkula – Kauppatori – Tapanila – Päijät-Hämeen keskussairaala. Katso lisätietoja Lahden Seudun Liikenteen kotisivuilta.

Palveluliikenne HELMI

Tarkoitettu kaikille 60 vuotta täyttäneille palveluliikennereitistöllä asuville. Palvelutaksi hakee asiakkaan kotiovelta ja tuo hänet takaisin kotiin. Kuljettaja avustaa tarvittaessa. Yhdensuuntaisen matkan hinta on 2 € / suunta / henkilö. Helmi-liikennettä voivat käyttää myös kaikenikäiset kuljetuspalveluasiakkaat. Kuljetuspalveluasiakkailta ei matkasta peritä omavastuuosuutta mutta kortilta vähennetään yksi kuljetuspalvelumatka. Tarkemmat ohjeet löydät Aluetaksin sivulta.

Löydät ohjeet ja aikataulut sivun alareunan linkistä ”Palveluliikenne Helmen ohjeet ja aikataulut”

Palveluliikenne Nestori

(Nastolan ja Lahden alueella asuvien reitit)

Tarkoitettu kaikille palveluliikennereitistöllä asuville. Auto hakee asiakkaan kotiosoitteesta ja kuljettaja voi tarvittaessa auttaa kauppakassin kannossa ulko-ovelle kotiin palatessa. Kuljetuspalveluasiakkailta ei matkasta peritä omavastuuosuutta mutta yksi kuljetuspalvelumatka / suunta vähennetään.

 

Löydät ohjeet ja aikataulut sivun alareunan linkistä ”Palveluliikenne Nestorin ohjeet ja aikataulut”

Vammaispalvelulain mukainen kuljetuspalvelu

Vaikeavammaiset, joilla on kohtuuttomia vaikeuksia käyttää julkisia kulkuvälineitä, voivat hakea asiointi-, työ- ja opiskelumatkoihin kuljetuspalvelua. Myönnetty kuljetuspalvelumatka toteutetaan ensisijaisesti yhdisteltynä matkana niin, että samalla kyydillä kuljetetaan useita samaan suuntaan kulkevia henkilöitä.

Löydät ohjeet sivun alaosasta tulostettavasta linkistä ”Ohjeet vammaispalvelulain mukaisen kuljetuspalvelun käyttäjälle”.

Palautetta kuljetuspalvelujen tilaamisesta ja toteutumisesta voi laittaa sähköpostiosoitteeseen: lahtimpk@lahdenaluetaksi.fi.

Saattajapalvelu

Vammaispalvelun kuljetuspalvelua täydentävä tai korvaava palvelu vammaiselle, joka kuljetuspalvelun lisäksi tai vaihtoehdoksi tarvitsee matkoillaan saattajan. Saattajalle maksetaan tuntikorvaus tehdystä työstä. Palkkiota ei yleensä makseta vammaisen lähiomaiselle.

 1. Kuljetuspalveluhakemus (pdf)
  Päivitetty: 2019-03-19 10:41:34 - application/pdf
 2. Kuljetuspalveluhakemus (word)
  Päivitetty: 2019-03-19 11:02:57 - application/msword
 3. Ohjeet vammaispalvelulain mukaisen kuljetuspalvelun käyttäjälle
  Päivitetty: 2019-03-19 10:44:20 - application/pdf
 4. Palveluliikenne Nestorin ohjeet ja aikataulut
  Päivitetty: 2017-12-04 13:18:24 - application/pdf
 5. Palveluliikenne Helmen ohjeet ja aikataulut
  Päivitetty: 2017-12-04 13:24:39 - application/pdf
Sivu päivitetty: 19.3.2019