Netistä ja puhelimitse on tarjolla tietoa ja tukea mielenterveyden, päihteiden käytön ja muiden riippuvuuksien aiheuttamiin ongelmiin. Tarjolla on erilaisia testejä ja omahoito-oppaita.

Hoitoon hakeutuminen

Mielenterveyden ja päihteiden käytön ongelmiin haetaan apua ensisijaisesti omalta terveysasemalta. Hoitoon hakeutumista ei kannata viivytellä, sillä varhaisella tuella voidaan ehkäistä vakavien ongelmien syntymistä. Terveysasemalta saa tarvittaessa ohjauksen perusterveydenhuollon psykiatrisille- tai päihdesairaanhoitajille tai lähetteen erikoissairaanhoitoon.

Ilman ajanvarausta toimii Lahden pääterveysaseman päihdepalvelujen vastaanotto ma-pe klo 8.15-11 osoitteessa Harjukatu 48, LKS, Harju, 1 krs.

Nuorten mielenterveys- ja päihteiden käytön ongelmiin löytyy apua Nuorten mielenterveystalosta.

Palvelut iltaisin, öisin ja viikonloppuisin

Iltaisin, öisin ja viikonloppuisin kiireellistä hoitoa vaativien mielenterveysongelmien hoidon tarpeen arviointia tehdään Päijät-Hämeen keskussairaalassa yhteispäivystyspiste Akuutti24:ssä, 116117, Keskussairaalankatu 7, 15850 Lahti.

Traumaattisten kriisien hoito

(läheisen kuolema tai vakava sairaus, seksuaalisen riiston uhriksi joutuminen, myös läheltä piti –tilanteet)

Palveluista vastaavat terveysasemilla työskentelevät terveyskeskuspsykologit, kriisityöhön perehtyneet sairaanhoitajat ja kiireellisissä tapauksissa Akuutti24. Näihin yhteys Akuutti24:n kautta.

Sivu päivitetty: 20.7.2021