Neuvoloiden yhteystiedot

Kausi-influenssarokotukset neuvolassa 2020–2021.

Perhevalmennukset Teams-yhteydellä.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän neuvoloiden ajanvaraus ja neuvonta palvelee puhelimitse arkisin klo 8–13 numerossa 044 416 3103.

Iitin, Nastolan ja Kärkölän ehkäisyneuvolapalvelut tarjotaan alueiden sotekeskuksissa, linkki yhteystietoihin tässä.

Numerosi tallentuu takaisinsoittojärjestelmään yhdellä puhelinsoitolla. Sinulle soitetaan takaisin viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Voit soittaa palvelunumeroon:

  • varataksesi ajan äitiys-, lasten- tai ehkäisyneuvolaan
  • saadaksesi neuvontaa raskauteen liittyvissä asioissa
  • saadaksesi neuvontaa lapsesi kasvuun ja kehitykseen sekä perheenne hyvinvointiin liittyen
  • saadaksesi neuvontaa raskaudenehkäisyyn, ehkäisyvalmisteisiin ja raskaudenkeskeytykseen liittyvissä asioissa
  • peruaksesi tai siirtääksesi neuvola-aikasi

Voit perua aikasi tekstiviestillä numeroon 044 482 4848. Kirjoita viestiin nimesi ja peruessasi lapsesi aikaa myös lapsesi nimi, tarkka vastaanottoaika ja neuvolan toimipiste. Uutta aikaa ei voi varata tekstiviestillä.

Chat palvelee äitiys- ja lastenneuvolan asiakkaita arkisin klo 9–13.

Sähköisellä Kysy neuvoa -lomakkeella voit jättää kiireettömän yhteydenottopyynnön milloin vain. Vastaamme yhteydenottoosi kolmen arkipäivän kuluessa.

Lastenneuvoloissa ja Lahden ehkäisyneuvolassa sekä kausi-influenssarokotuksia varten on käytössä myös sähköinen ajanvaraus. Sähköisesti varatun ajan voit sähköisesti siirtää tai perua varattua vastaanottoaikaa edeltävään päivään saakka.

Lue poikkeuksista neuvolan toiminnassa koronavirusepidempian aikana täältä.

Mikäli sinulla on kysyttävää koronavirukseen liittyen, lue ensin ohjeet ja toimi niiden mukaisesti. Neuvolan kautta ei voi saada lähetettä COVID-19-testiin eikä neuvola ota kantaa testin tuloksiin. Kaikki COVID-19-testaukseen liittyvät kyselyt tulee hoitaa Päivystysavun kautta 116117.

Huomioithan, että et tule sairaana tai sairaan lapsen kanssa neuvolaan, jotta mikään infektio ei leviä.

Sairausasioissa ole virka-aikana yhteydessä omalle terveysasemallesi ja kiireellisissä asioissa päivystysaikana Akuutti24:ään. Mikäli kyseessä ei ole henkeä uhkaava hätätilanne, soita ennen lähtöäsi Akuutti24:n neuvontanumeroon 116 117. ​Soita hätänumeroon 112 aina kiireellisissä hätätilanteissa, kun kyseessä on esimerkiksi äkillinen sairauskohtaus, tajuttomuus tai hengenvaara.

Sivu päivitetty: 21.1.2021