Diabeteksen ehkäisy

Hyvää oloa odotukseen -verkkovalmennus

Tämä Diabetesliiton valmennus ohjataan neuvolasta kaikille raskaana oleville, joille on tarkoitus tehdä glukoosirasituskoe raskauden aikana eli joiden riski raskausdiabetekseen on kohonnut. Tavoitteena on raskausdiabeteksen ennaltaehkäisy. Kurssi on kolmen viikon mittainen omatoiminen kokonaisuus. Uusi kurssi alkaa kuukauden välein.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen tämän linkin kautta.

Raskausdiabeteksen jälkeen -verkkovalmennus

Tämä Diabetesliiton valmennus on suunnattu raskaudiabeteksen sairastaneille ja sen tarkoituksena on ehkäistä raskausdiabeteksen puhkeamista seuraavissa raskauksissa ja pienentää tyypin 2 diabeteksen riskiä tulevaisuudessa. Kurssi on kolmen viikon mittainen omatoiminen kokonaisuus. Uusi kurssi alkaa kahden kuukauden välein.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen tämän linkin kautta.

Ryhmä raskausdiabeteksen sairastaneille

Neuvola järjestää raskausdiabeteksen sairastaneille ryhmämuotoista ohjausta keväästä 2020 alkaen. Ryhmän vetävät terveydenhoitaja ja liikuntaneuvoja. Ryhmässä käsitellään ravitsemusta, liikuntaa ja omahoitoa voimavaralähtöisesti. Tarkoitus on osallistua yhteen ryhmätapaamiseen 3–6 kuukauden kuluttua synnytyksestä. Tapaamisen kesto on 1,5 tuntia, vauva saa olla mukana ryhmässä. Ryhmät toimivat ajanvarauksella oman neuvolan kautta. Ryhmän maksimikoko on kahdeksan äitiä vauvoineen.

Ryhmätapaamisten ajankohdat

 

Sivu päivitetty: 14.7.2020