Ehkäisyneuvola

Ehkäisyneuvolassa on käytössä takaisinsoittopalvelu. Voit jättää soittopyynnön arkisin klo 8-13. Pyrimme soittamaan sinulle takaisin kahden arkipäivän kuluessa.

Lahden ehkäisyneuvolaan voit varata ajan terveydenhoitajan vastaanotolle sähköisesti. Varaa aika puhelimitse, jos aloitat ensimmäistä kertaa hormonaalista ehkäisyä tai toivot raskaudenkeskeytystä.

Käytäntönä on ensisijaisesti terveydenhoitajan vastaanotto, lääkärikäynnit suunnitellaan tarpeen mukaan. Käynnit ehkäisyneuvolassa ovat maksuttomia.

Lääkärin seurantakäynti ja gynekologinen tutkimus suositellaan tehtäväksi viiden vuoden välein reseptin uusinnan yhteydessä. Papa-näyte otetaan aikaisintaan 25-vuotiaana.

Varaa aika terveydenhoitajalle, kun
  • haluat aloittaa ehkäisyvalmisteen käytön
  • sinulla on ongelmia nykyisen ehkäisyvalmisteesi kanssa
  • haluat tietoa eri ehkäisyvaihtoehdoista
  • tarvitset lähetteen raskaudenkeskeytykseen tai naisen sterilisaatioon (Asikkala, Hollola, Hämeenkoski, Kärkölä ja Padasjoki: oman terveysaseman lääkärin kautta)
Reseptin uusinta onnistuu esim.
  • Raskauden ehkäisyn esitietolomakkeella. Huomaathan, että uusintaa varten tulee mitata verenpaine ja paino. Mittaus onnistuu esim. Terveyskioskissa tai omalla lähiklinikalla/terveysasemalla.
  • Paperisella uusintapyyntölomakkeella Lahden ehkäisyneuvolan aulassa
Perhesuunnittelu, lapsettomuus ja sterilisaatio
  • Perhesuunnitteluasioissa voit ottaa yhteyttä oman alueesi äitiysneuvolaan
  • Lapsettomuusasioissa tutkimukset aloitetaan omalla lähiklinikalla/terveysasemalla
  • Naisen tai miehen sterilisaatiota varten tarvitset lähetteen. Naiset saavat sen ehkäisyneuvolasta, miehen varaavat ajan lähiklinikan/terveysaseman lääkärille. Asikkalassa, Hollolassa, Hämeenkoskella, Kärkölässä ja Padasjoella kaikki sterilisaatiolähetteet oman terveysaseman lääkärin kautta.
Varatun ajan peruutus

Jos et jostain syystä pääse varaamallesi käynnille, muistathan perua sen viimeistään edellisenä päivänä. Peruuttamatta jätetystä tai viimehetkellä peruutetusta lääkäriajasta peritään voimassa oleva maksu.

Varatun ajan voit esteen sattuessa perua soittamalla 044 416 3103 arkisin klo 8-13 tai tekstiviestillä 044 482 4848. Tekstiviestissä on oltava nimi ja tarkka vastaanottoaika ja -paikka. Uutta aikaa ei voi varata tekstiviestillä.

Sivu päivitetty: 8.2.2019