Opiskeluterveydenhuolto

 

Lue ajankohtaista täältä

 

Opiskeluterveydenhuollon tehtävänä on edistää toisen asteen ammatillisten oppilaitosten ja lukioiden opiskelijoiden terveyttä ja opiskelukykyä sekä valvoa opiskeluympäristön terveellisyyttä ja turvallisuutta. Opiskeluterveydenhuollon palveluihin on oikeus kaikilla, jotka opiskelevat päätoimisesti vähintään kahden kuukauden ajan.

Opiskeluterveydenhuollon henkilöstö toimii yhteistyössä oppilaitosten henkilöstöjen kanssa opiskelijahuoltoryhmissä tai hyvinvointityöryhmissä. Moniammatillista yhteistyötä tehdään tarvittaessa alueen muiden toimijoiden kanssa.

Opiskeluterveydenhuollon palveluja on tarjolla useammassa eri toimipisteessä. Lahdessa opiskeleville lisää tietoa palveluista löytyy sivuilta Terveydenhoito ja Sairaanhoito. PHHYKY:n alueen muiden oppilaitosten opiskeluterveydenhuollon yhteystietoja löytyy sivulta Ajanvaraus ja yhteystiedot.

Terveydenhoitajan käynnit ovat maksuttomia. Sairaanhoidolliset lääkärikäynnit ovat maksullisia 18 vuotta täyttäneille. Peruuttamattomasta, käyttämättä jätetystä lääkärin vastaanottoajasta peritään voimassaoleva peruutusmaksu 15 vuotta täyttäneiltä. Lue asiakasmaksuista lisää täältä.

Sivu päivitetty: 26.1.2021