Opiskeluterveydenhuolto

Opiskeluterveydenhuollon tehtävänä on edistää toisen asteen ammatillisten oppilaitosten, lukioiden ja ammattikorkeakoulun opiskelijoiden terveyttä. Tavoitteena on edistää opiskelijoiden terveyttä ja opiskelukykyä sekä valvoa opiskeluympäristön terveellisyyttä ja turvallisuutta. Opiskeluterveydenhuollon palveluihin on oikeus kaikilla, jotka opiskelevat päätoimisesti vähintään kahden kuukauden ajan.

Opiskeluterveydenhuollon henkilöstö toimii yhteistyössä oppilaitosten henkilöstöjen kanssa opiskelijahuoltoryhmissä tai hyvinvointityöryhmissä. Moniammatillista yhteistyötä tehdään tarvittaessa alueen muiden toimijoiden kanssa.

Opiskeluterveydenhuollon palveluja on tarjolla Lahdessa Harjukadun toimipisteessä. Lue lisää palveluista Terveydenhoito ja Sairaanhoito.

Terveydenhoitajan käynnit ovat maksuttomia. Sairaanhoidolliset lääkärikäynnit ovat maksullisia 18 vuotta täyttäneille. Peruuttamattomasta, käyttämättä jätetystä lääkärin vastaanottoajasta peritään voimassaoleva peruutusmaksu 15 vuotta täyttäneiltä. Lue lisää asiakasmaksuista täältä.

Sivu päivitetty: 11.2.2019