– Olemme havainneet, että lapsiperheet kaipaavat yhä varhaisemmassa vaiheessa tukea. Mitä aikaisemmin pystymme perhettä auttamaan, sitä paremmin lapset ja koko perhe myöhemmin voivat, kertoo sosiaaliohjaaja Mirva Illi-Lampio.

– Kokeilemme tätä palvelua aluksi kahdessa neuvolassa. Jos kokemukset ovat hyviä, palvelua voidaan laajentaa muihinkin neuvoloihin ja palvelubussi Linkkuun, Illi-Lampio jatkaa.

Palvelu on suunnattu kaikille lapsiperheille, jotka haluavat jakaa kokemuksiaan ja poiketa keskustelemaan perheen arkeen liittyvistä aivan tavallisista, jokapäiväisistä asioista kuten päiväunista tai potta-asioista. Myös haasteista ja pulmista voi tulla keventämään sydäntään.

– Käynnin kesto vaihtelee tarpeen mukaan, yleensä vartista puoleen tuntiin. Pienin askelin siis autetaan ja tsempataan perhettä eteenpäin, kuvaa Illi-Lampio.

Maanantaina 8. lokakuuta palvelun ajavaisia vietettiin Launeen neuvolassa, Launeenkatu 74:ssä. Launeella kuvatulla videolla perheohjaajat Johanna ja Eve kertovat palvelusta omin sanoin. Pääset katsomaan videon Lapsiperhepalvelujen arjen tuen Facebook-sivulta.

Keskiviikkona 10. lokakuuta avajaisia vietetään klo 9-12 Mukkulan neuvolassa osoitteessa Ritaniemenkatu 5 C. Siellä paikalla tuolloin ovat perheohjaajat Sari ja Viola.

Lahtelaiset lapsiperheet voivat tulla keskustelemaan perheohjaajien kanssa mistä tahansa lapsiarkeen liittyvästä maanantaisin Launeen ja keskiviikkoisin Mukkulan neuvolaan klo 9-12 ilman ajanvarausta.
Päivitetty: 9.10.2018