Potilasturvallisuuden ansiomerkkejä luovutettiin nyt ensimmäistä kertaa. Ansiomerkki myönnetään potilas- ja lääkitysturvallisuuden, sen tutkimuksen ja kehittämisen parissa työskenteleville asiantuntijoille sekä potilasturvallisuutta eteenpäin vieville aktiivisille toimijoille. Ansiomerkin ja diplomin sai yhteensä 23 henkilöä tai yhteisöä.

Pirjo Lehtomäki

Ansiomerkin saajat ovat kaikki asiantuntijoita potilasturvallisuuden kehittämisessä ja ovat jo vuosien ajan tehneet tärkeää työtä potilasturvallisuuden tason parantamiseksi Suomessa. Erityisen merkityksellistä on ollut avoin yhteistyö asiantuntijoiden kesken, hyvien käytäntöjen jakaminen ja uusien kaikkia hyödyntävien oppaiden tekeminen.

Ansiomerkin saajat ovat kaikki osoittaneet aktiivisesti varmistavansa potilasturvallisuutta ja kehittävänsä potilasturvallisuutta. Jokainen ansiomerkin saanut on myös merkittävästi edistänyt avoimuutta ja pitkäjänteisesti kehittänyt potilasturvallisuuskulttuuria ympäri Suomen sekä kehittänyt useita toimintatapamalleja Suomeen.

Lisäksi potilasturvallisuuden asiantuntijajaoksen jäsenet ovat erittäin avoimia ja innokkaita jatkuvasti luomaan uusia toimintatapoja turvallisuuden kehittämiseksi.

 

Päivitetty: 28.2.2018