Ympäristöviikon teemaa mukaillen ravitsemusviikolla tehdään vihreitä tekoja lisäämällä kasvisten käyttöä omassa arjessa. Nyt sadonkorjuuaikaan ruokavalioon on helppo lisätä tuoreita vihanneksia, juureksia, hedelmiä ja marjoja.

Kun jokaisella aterialla on mukana kourallinen kasviksia, on puolen kilon kasvismäärä helppo saavuttaa. Kasvisten ja kasvisruokien käytön lisääminen liharuokia vähentämällä on yksi konkreettinen teko, jolla voidaan lisätä terveyttä ja vähentää ilmastovaikutuksia.

Kasviksia, kuten fenkoli, paprika ja peruna

Yhteistyössä Päijät-Hämeen Ateriapalvelujen kanssa järjestetään kasvistempaus päiväkodeissa. Ateriapalvelun piirissä olevissa päiväkodeissa lapset saavat äänestää kasviksia tai hedelmiä sisältävän herkkukorin, joka tilataan päiväkotiin teemaviikolla toteutettavaa metsäretkeä varten. Ateriapalvelun kanssa toteutettavaa ideaa voi hyödyntää myös yksityisissä ja ympäristökuntien päiväkodeissa oman ruokapalvelun kanssa.

Lahden keskustan alueen ravintolat, kahvilat ja muut ravitsemisliikkeet kutsutaan kasvisruokafestareille. Halukkaat yritykset ilmoittavat osallistumisensa kasvisruokafestareille ympäristöviikon ilmoittautumislomakkeella www.ymparistoviikko.fi, ja sen jälkeen ne pääsevät yhteiselle Visit Lahti -sivulle. Festareilla mukana olevan paikan tunnistaa myös ovenpielessä olevasta tarrasta ”Meillä on tarjolla maukasta kasvisruokaa”.

Ravitsemusviikon tapahtumat voi ilmoittaa omaksi ympäristöviikkotapahtumaksi: www.ymparistoviikko.fi – Ilmoittaudu mukaan seudulliselle ympäristöviikolle. Lisäksi voi käyttää teemaviikkojen aihetunnisteita #ravitsemusviikko #ympäristöviikko #lahti.

Päivitetty: 13.9.2019