Luennon aiheena on Salakavala glaukooma – oireeton silmäsairaus ja luennoitsijana toimii ylilääkäri, silmäkirurgi Juha Välimäki. Paikalla on myös esittelypöytä ja esittelijä Riitta Tähti-Niemi Glaukoomayhdistyksestä.

  • Glaukooma (silmänpainetauti) on krooninen silmän näköhermoa vaurioittava sairaus, joka johtaa hoitamattomana sokeutumiseen. Se on yleisin pysyvää sokeutta aiheuttava silmäsairaus. On arvioitu, että länsimaissa vain noin puolet glaukoomaa sairastavista ihmisistä tietää sairastavansa sitä. Glaukooma on yleensä alkuvaiheessa täysin oireeton ja siksi tauti pääsee usein harmillisen pitkälle ennen löytymistään, kertoo ylilääkäri, silmäkirurgi Juha Välimäki Päijät-Hämeen keskussairaalan silmätautien poliklinikalta.

Päijät-Hämeen keskussairaala täytti tänä vuonna 40 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä on järjestänyt luentosarjan hyvinvoinnista ja terveydestä kiinnostuneille päijäthämäläisille. Luentosarja alkoi keväällä ja nyt järjestettävä luento on luentosarjan viimeinen luento. Luennot ovat keränneet runsaasti osallistujia ja auditoriot ovat täyttynyt useaan otteeseen.

Päivitetty: 15.11.2016