Tämän vuoden talousarvio on 15 miljoonaa alempi kuin edellisvuoden vertailukelpoiset budjetit. Tälle vuodelle laadittu äärimmäisen tiukka budjetti ylittyy ennusteen mukaan 10 miljoonalla. Lasten sijoituksia on jouduttu toteuttamaan arvioitua enemmän. Yliopistosairaaloista ostettavien hoitojen hinnat ovat entisestään nousseet. Tulojen kertyminen on arvioitu yläkanttiin.

Palvelurakenteen muutos on aloitettu onnistuneesti. Laitoshoidon vähentäminen etenee suunnitellusti. Henkilöstökuluissa saavutetaan merkittävä säästö. Ennusteen mukaan henkilöstökulut alittuvat 2 miljoonalla eurolla. Tukipalveluprosesseissa saavutetaan säästöjä synergiaetujen ansiosta. Myös kilpailukykysopimus on auttanut talouden pidossa.

– Erityisesti ikääntymiseen liittyvien kustannusten hallinnassa on onnistuttu erinomaisesti. Hyvinvointiyhtymän perustaminen on ollut valtava muutos ja voimanponnistus henkilöstölle. Henkilöstölle suuret kiitokset, toteaa toimitusjohtaja Eetu Salunen.

– Talouden tasapainottamisen eteen on jo tehty hyvää työtä, mutta lisäsopeuttaminen on tarpeen, toteaa hallituksen puheenjohtaja Francis McCarron.

Päivitetty: 21.6.2017