Ryhmän puheenjohtajana toimii STM:n ylijohtaja Kirsi Varhila.

Seurantaryhmän tehtävänä on seurata ja tukea sote-uudistuksen ja ”Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus” -ohjelman valmistelua, toimeenpanoa ja tavoitteiden toteutumista. Seurantaryhmä voi myös antaa näkemyksiään johtoryhmälle valmistelun ja toimeenpanon tueksi sekä uudistuksen tavoitteiden toteutumiseksi.

Laaja-alaisessa työryhmässä on edustajia paitsi sosiaali- ja terveysministeriöstä, valtiovarainministeriöstä, muista sairaanhoitopiireistä, kaupungeista, yliopistoista ja järjestöistä.

Kokemusta jo pitkältä ajalta

Erhola on toiminut soteuudistuksen valmistelun asiantuntijana vuodesta 2008 lähtien ja jatkaa mielellään työtä uudistuksen maaliin saamiseksi. Hän toteaa, että työryhmä tarjoaa koko maakunnan kannalta erinomaisen mahdollisuuden vaikuttaa ja viedä viestiä Päijät-Hämeestä valtakunnan tasolle.

–  Otan tehtävän kiittäen vastaan. Maakuntamme äänen kuuluminen kansallisen tason neuvottelupöydissä tarvitsee lisää volyymia. Toivon, että osaltani voin sitä myös tässä työryhmässä edistää, Erhola sanoo.

Seurantaryhmän lisäksi sosiaali- ja terveysministeriö on asettanut sote-uudistuksen ohjausryhmän sekä nimennyt johtoryhmälle neljä jaostoa. Työryhmien toimikausi jatkuu vuoden 2023 toukokuun loppuun.

STM:n työryhmien asettamispäätös 

Toimitusjohtaja Marina Erhola.
Päivitetty: 3.9.2019