Siinä missä luonto ajaa tikanpojan puuhun, niin myös Studio Viis -kollektiivin kuvataiteilijoilla on luontainen tarve toteuttaa toinen toistaan kuolemattomampia mestariteoksia.

JAANA MIETTINEN

Tykkään noista eläimistä ja halusin tehdä fantasiahenkistä ja söpöä – syötävän söpöä! Hymy makea -maalaukseni lisäksi esillä on veistos Auringonsuojelija. Luonnossa on paljon asioita, joita ihminen ei pysty omilla silmillä näkemään. Aurinko on ollut aikojen alusta lähtien ja halusinkin luoda jotain luontoa kunnioittavan ja suojelevan elementin, tämän veistoksen.

NEEA HAAPALA

Ghoul on eläin, joka näyttää ihmiselle. Teoksissani haluan kuvata ihmisten valtaa eläimiin ja toisiin ihmisiin. Onko kastraatio oikein ja millaisissa tilanteissa se on oikeus tehdä, tai milloin se on valinta? Nauttiiko eläimet siitä, kun se toimenpide tehdään? Milloin eläimillä ja ihmisillä lisääntyminen olisi sallittua?

KARI KESKINEN

Nukkumatti on lempikasvini. Se välillä keppostelee ja minä juttelen sille päivittäin. Se herää ennen mua ja menee ennen mua nukkumaan. Se on mun eka kukka ja se on kolme vuotta vanha. Eikä se ole menettäny yhtään lehteä enää. Nyt sillä on tuikkuja ja valoa ja se tykkää. Sen kyllä näkee.

TUIJA TOLVANEN

Minulla on haave, että ihmiset joisivat maalaamistani kupeista kahvia. 

(Haaveilen -performanssit näyttelyn aikana Galleria Uudessa Kipinässä joka perjantai klo 12-13)

MARK PIEKKALA

sammakko

eläimiä

norsu

sarvikuono

tärkeitä

virtahepo

seepra

tiikeri

leijona

leopardi

leppäkerttu

sudenkorento

koppakuoriainen

KAROLIINA LEHTO

Työskentelen paljon figuurien parissa lelutohtorina, ja nyt onkin aika päästä tekemään omaa figuuria. Pidän muovailusta, ja muotin tekeminen sekä valaminen kiinnostavat. Muovailemani koirahahmo on tekosyy kokeilla uutta tekniikkaa. Nautin kun pääsen kunnolla työskentelemään.

TARJA KALLIOLA

Halusin kuvata kuinka maisema muuttuu keväästä kesään. Lähdettiin Lanun puistoon päin ja ei päästy jyrkempää reittiä. Reissusta taisi tulla yhtä merkittävä kuin itse valokuvista.

JUKKA MÄKIJÄRVI

Työskentelen mieluiten värikynillä sekä vesiväreillä. Teosteni aiheet käsittelevät musiikkia, sen rytmiä, joka piirtäessäni muokkautuu eläinhahmoiksi. Teen yksityiskohtaisia piirustuksia käden puutumisesta huolimatta. Suosikkiartistejani ovat Cheek ja Irwin Goodman. 

JENNI CARLÉN

Piirrän, maalaan ja valokuvaan. Kuvataiteen lisäksi tykkään näytellä. Aiheet käsittelevät eläimiä ja luontoa. Taidetta tehdessä tuntuu vapautuneelta. Tuntuu rauhoittuneelta.

 

Studio Viis -kollektiivi työskentelee yhteisessä ateljeessa Lahdessa. Ryhmä jakaa työtilojen lisäksi myös samankaltaisia tavoitteita, kuten kehittyä taiteilijan ammatissa ja tehdä siitä itselleen työ. Kollektiivin taiteilijat ovat visuaalisille aloille ammatillisesti kouluttautuneita tai poikkeuksellisen tavoitteellisesti taidetta tekeviä itseoppineita.

Studio Viis -kollektiivi on käynnistetty elokuussa 2018. Ateljee sijaitsee Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän vammaispalvelujen työllistymistä ja osallisuutta tukevan toiminnan kainalossa, Samassa talossa toimii Jobi, Valo ja Wiisasten paja, jotka myös ovat vammaispalvelujen päiväaikaista toimintaa. Kollegiaalista vuorovaikutusta taiteilijat käyvät Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän yhteisöntaiteilijoiden kuvanveistäjä Ihana Havon ja mediataiteilija Magdaleena Jakkilan kanssa. Yhteistyötä tehdään myös esittävän taiteen outsider-työryhmien ja paikallisten taiteilijayhteisöjen kanssa.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän toimintamallia Vuoksi -taide kuuluu kaikille, sekä Studio Viis -konseptin suunnittelua, käynnistämistä ja Luonnon kutsu näyttelyä on tukenut Opetus- ja kulttuuriministeriö/ Taiteen edistämiskeskus ja Lahden kaupunki.

Näyttelykutsu (PDF)

Päivitetty: 31.1.2019