Paras työyhteisö julistettiin torstaina 23.11.2017 Suun Terveys Oral Health-päivillä Helsingin Messukeskuksessa. Kilpailussa etsittiin menestynyttä esimerkkiä toimivasta työyhteisöstä ja sen toimintamallista.

Nastolan suun terveydenhuollon alueella on noin 15 000 asukasta ja 21 työntekijää. Vuonna 2011 Nastolan suun terveydenhuollossa oli kolmisensataa asiakasta jonossa. Hoitojonot purettiin hyödyntäen kolmen suuhygienistin ja yhden hammaslääkärin monihuonemallia.

Vuonna 2012 mallikkaasti edennyttä toimintaa vietiin eteenpäin Hyvä vastaanotto -hankkeessa, jonka tavoitteena oli parantaa hoidon saatavuutta kehittämällä muun muassa moniammatillisia toimintamalleja.

Hankkeen aikana tehtiin lukuisia pieniä muutoksia, joista asiakkaat antoivat hyvää palautetta päivittäin. Nastolan työyhteisö on onnistunut kehittämistyössään, ja tehdyt muutokset näkyvät päivittäisessä hoitotyössä tyytyväisinä asiakkaina ja hyvinvoivina työntekijöinä. Kehittämistyö jatkuu edelleen, ja työyhteisön tavoitteena on tehdä hyvästä vielä parempi.

Suuhygienisti Tiina Nurminen on tehnyt aiheesta ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opinnäytetyönsä ja jätti STAL ry:lle hakemuksen Suomi 100 -työyhteisökilpailuun. ”Nastolan suun terveydenhuollon työntekijät ovat tehneet tämän muutoksen koko työyhteisön voimalla ja hyvällä fiiliksellä”, hän korostaa.

Päivitetty: 28.11.2017