Yhtymävaltuusto on tänään kokouksessaan saanut selvityksen terveyskeskusten vuodeosastojen muutoksista. Vuodeosastojen toiminta päättyy vaiheittain neljässä alueen terveyskeskuksessa eli Nastolassa ja Iitissä sekä Asikkalassa ja Padasjoella. Varsinaisten akuuttien terveyskeskusvuodeosastopaikkojen määrä ei kuitenkaan laske, vaan pysyy lähes samana muutoksista huolimatta.

Nastolan ja Iitin terveyskeskuksesta vuodeosastotoiminta päättyy 13. maaliskuuta alkavalla viikolla. Asikkalan ja Padasjoen terveyskeskuksen vuodeosastotoiminta päättyy pari viikkoa myöhemmin, 10. huhtikuuta alkavalla viikolla.

Tällä hetkellä potilaita on 25 Nastolan vuodeosastolla, Iitissä ja Asikkalassa 20 sekä Padasjoella 24.

Lähtökohtana on se, että henkilöstöä ei irtisanota, vaan jokaiselle etsitään työpaikka yhtymän sisältä. Henkilöstölle on tehty kysely, osa työntekijöistä on jo myös haastateltu ja loputkin haastatellaan kevään kuluessa.

Huhtikuun jälkeen akuuttia terveyskeskusvuodeosastotoimintaa tarjoavat Jalmari, Salpakangas ja Orimattila.

Kun potilaita otetaan vastaan, mietitään jokaisen henkilökohtainen tilanne sekä myös hoitavan yksikön tilanne. Jatkossa hoito siis keskitetään Salpakankaan terveyskeskusvuodeosastolle, Orimattilan terveyskeskusvuodeosastolle ja Jalmarin (Salpausselän kuntoutussairaala) vuodeosastoille. Salpakankaalle ja Orimattilaan tulee lisää potilaspaikkoja. Sekä Salpakankaan eli Hollolan vuodeosastolla että Orimattilassa vuodeosaston paikkaluku nousee 30:sta noin 50:een. Orimattilassa paikkojen lisäys tapahtuu jo maaliskuun loppuun mennessä, Salpakankaalla puolestaan huhtikuun loppuun mennessä.

Useimmilla terveyskeskusten vuodeosastoilla on ollut enimmäkseen pitkäaikaishoidon potilaita. He saavat jatkossa hyvää hoitoa tehostetussa palveluasumisessa. Myös Jalmarissa pitkäaikaishoidon potilaita siirtyy tehostettuun palveluasumiseen, ja Jalmarista vapautuu potilaspaikkoja akuuttiin terveyskeskusvuodeosastotoimintaan.

Päivitetty: 27.2.2017