Päijät-Hämeen keskussairaalan pääsisäänkäynnin vieressä on maalikussa 2019 käynnistynyt laaja poispurkamisen ja rakentamisen työmaa. Uudisrakennus korvaa nykyisen 1976 valmistuneen sairaalarakennuksen vanhoja osia. Uutta toimitilaa rakennetaan noin 23 000 neliömetriä. Rakennuksen kokonaisneliömäärä on 33 600 brm. Uudet toimitilat ovat käytössä vuoden 2022 loppuun mennessä.

Rakennustyöt lähtivät liikkeelle keskussairaalan pääsisäänkäynnin viereisten matalien rakennusosien purkamisella. Varsinainen rakentaminen alkaa kesän 2019 jälkeen ja loppuvuodesta 2019 puretaan nykyinen pääsisäänkäynti sekä aula. Työmaaliikenne kasvaa rakennustöiden aikana. Rakennustyöt aiheuttavat myös muutoksia tila-, liikenne- ja pysäköintijärjestelyissä keskussairaalan alueella.

Työmaa-alue tuo muutoksia keskussairaalan sisäänkäynteihin. Päiväkirurgian ja silmäklinikan ovi on poistunut käytöstä, ja sitä korvaa U-sisäänkäynti. Pääsisäänkäynti palvelee normaalisti aina 2.1.2020 asti, siirtyen 3.1.2020 alkaen rakennuksen pohjoispuolelle. Lue työmaa-alueesta ja muuttuneista kulkuyhteyksistä tarkemmin liikennejärjestelyjä esittelevältä sivulta: Liikennejärjestelyt ja kulkuyhteydet

Uudisrakennus sijoittuu nykyisen pääsisäänkäynnin edustalle.
Sivu päivitetty: 4.6.2020