Päijät-Hämeen keskussairaalan pääsisäänkäynnin vieressä käynnistyi maalikussa 2019 laaja poispurkamisen ja rakentamisen työmaa. Uudisrakennus korvaa nykyisen 1976 valmistuneen sairaalarakennuksen vanhoja osia. Uutta toimitilaa rakennetaan noin 23 000 neliömetriä. Rakennuksen kokonaisneliömäärä on 33 600 brm. Uudet toimitilat ovat käytössä vuoden 2022 loppuun mennessä.

Rakennustyöt lähtivät liikkeelle keskussairaalan pääsisäänkäynnin viereisten matalien rakennusosien purkamisella. Varsinainen rakentaminen alkoi kesällä 2019 ja loppuvuodesta 2019 purettiin vanha pääsisäänkäynti sekä aula. Työmaaliikennettä on paljon rakennustöiden aikana. Rakennustyöt aiheuttavat myös muutoksia tila-, liikenne- ja pysäköintijärjestelyissä keskussairaalan alueella.

Työmaa-alueesta johtuen keskussairaalan sisäänkäynnit ovat muuttuneet. Päiväkirurgian ja silmäklinikan ovi on poistunut käytöstä, ja sitä korvaa U-sisäänkäynti. Pääsisäänkäynti siirtyi maaliskuussa 2020 rakennuksen pohjoispuolelle. Lue työmaa-alueesta ja muuttuneista kulkuyhteyksistä tarkemmin liikennejärjestelyjä esittelevältä sivulta: Liikennejärjestelyt ja kulkuyhteydet

Uudisrakennus sijoittuu vanhan pääsisäänkäynnin edustalle.
Sivu päivitetty: 11.2.2021