Ihotautien ja allergologian poliklinikka

Ihotautien ja allergologian poliklinikalla tutkitaan ja hoidetaan erikoissairaanhoidon tasoa vaativat ihotautien erikoisalaan kuuluvat potilaat. Ihotautien hoito on avohoitopainotteista ja vuodeosastohoitoa tarvitsevat potilaat sijoitetaan sisätautien vuodeosastolle.

Potilaat tulevat lääkäreiden vastaanotoille lähetteellä perusterveydenhuollosta ja yksityissektorilta sekä konsultaatioon erikoissairaanhoidosta. Poliklinikan allergialaboratoriossa tehdään ihon kosketus-, pisto- ja fysikaaliset urtikariatestit, altistuskokeet ja käyttö- ja avotestit. Poliklinikan valohoitoyksikössä potilaat käyvät valohoidoissa, paikallishoidoissa, ohjauksessa ja pistosopetuksessa. Poliklinikalla hoidetaan sekä lapsia että aikuisia.

Lääkäreiden vastaanottotoiminta on painottunut yhä enemmän toimenpiteisiin, johtuen suurelta osin ihosyöpien nopeasta lisääntymisestä. Ihotautien poliklinikalla on kolme toimenpidehuonetta, joissa tehdään mm. ihonsiirre- ja kielekeleikkauksia sekä laserhoitoja. Lisäksi ihopoliklinikalla tehdään aktiivisesti ihosyöpätutkimusta.

ihotautien-pkl

Sivu päivitetty: 13.7.2020