Kipupoliklinikka

Kipupoliklinikalla hoidetaan vaikeista kroonisista kivuista kärsiviä asiakkaita ja syöpäkipuasiakkaita. Kipupoliklinikka on ajanvarauspoliklinikka, jonne ohjaudutaan lääkärin lähetteellä syöpäasiakkaita lukuun ottamatta. Syöpäasiakkaat pääsevät tarvittaessa hoitoon oman yhteydenoton perusteella.

Kipupoliklinikan lääkäri arvioi lähetteen perusteella asiakkaan hoidon tarpeen ja kiireellisyyden. Kipupoliklinikalla ei ole päivystysvastaanottoa kroonisille kipupotilaille. Syöpäasiakkaat pyritään hoitamaan päivystyksellisesti. Kaikki saapuneet lähetteet eivät johda vastaanottoajan varaamiseen, vaan osa lähetteistä voidaan palauttaa lähettävälle lääkärille hoito-ohjeineen tai -linjauksineen.

Poliklinikan päähoitomuotona ovat suun kautta otettavat lääkkeet, ja joissakin yksittäisissä tapauksissa harkinnan mukaan voidaan kokeilla puudutushoitoja. Kipupoliklinikan toimintaan kuuluvat talon sisäiset osasto- ja poliklinikkakipukonsultaatiot.

Poliklinikan kolme lääkäriä ovat anestesialääkäreitä, joista yksi toimii kipupoliklinikalla osapäiväisesti ja kaksi muuta tarpeen mukaan leikkaussalityön ohella. Kaksi kipusairaanhoitajaa työskentelevät kokopäiväisesti.

Sivu päivitetty: 13.7.2020