Neurologian poliklinikka

Neurologian poliklinikka on ruuhkautunut lääkäripulan vuoksi

Neurologian poliklinikan potilaita pyydetään varautumaan siihen, että ajan saamisessa poliklinikan lääkäreiden vastaanotolle on viivettä.
Syynä on se, että tällä hetkellä poliklinikalla on lääkäripulaa.

Jos potilaiden tilanne vaikeutuu, heitä pyydetään olemaan yhteydessä omaan terveyskeskuslääkäriin. Pahoittelemme potilaille aiheutuvaa haittaa.

Liisa Luostarinen
neurologian ylilääkäri

Tiedustelut:
03-819 2585

Neurologian poliklinikka on ajanvarauspoliklinikka, jonne potilaat tulevat lähetteellä kiireettömään hoitoon.

Tavallisimmat sairausryhmät ovat epilepsia ja muut tajunnanhäiriökohtaukset, Parkinsonin tauti, MS- tauti, muistihäiriöt ja dementoivat sairaudet, aivoverenkiertohäiriöt, keskushermoston kasvaimet ja ääreishermoston sairaudet. Lisäksi neurologian alalle kuuluvat esimerkiksi lihastaudit, perinnölliset keskushermoston sairaudet, ataksiataudit  ja krooniset neurologiset kipuoireyhtymät. Päänsärkypotilaita voidaan tutkia ja hoitaa vain rajoitetusti. Teemme myös työkyky- ja kuntoutusselvityksiä oman erikoisalamme potilaille. Toteutamme botuliinitoksiinihoidot potilaille, joilla on todettu fokaalinen dystonia.

Poliklinikalla toimivat erikoislääkäreiden ohjauksessa Parkinson-hoitaja, epilepsiahoitaja, muistisairaanhoitaja ja MS-hoitaja. He tekevät itsenäistä vastaanottotyötä ja huolehtivat kattavasti potilasohjauksesta, jonka tarkoituksena on lisätä potilaan mahdollisuuksia omatoimiseen itsenäiseen elämään ja sairauteen sopeutumiseen. Lisäksi moniammatillisessa työryhmässämme toimivat neuropsykologi ja puheterapeutti. Pääosin erityistyöntekijöidemme resurssit kuluvat tutkimuksiin, mutta puheterapeutilla on mahdollisuus ottaa muutamia potilaita kuntoutusjaksoille.

Ohje neurologian poliklinikan potilaille koronaepidemian aikana

 

Sivu päivitetty: 13.7.2020