Vatsaelinsairauksien keskus

Vatsaelinsairauksien keskuksessa suoritetaan erilaisia ruoansulatuskanavan tutkimuksia näiden alueiden sairauksien selvittämiseksi.

Keskuksessa tehdään mahalaukun- ja paksusuolen tähystyksiä, ohutsuolen kapselikameratutkimuksia sekä ruokatorven toimintaan liittyviä toimintatutkimuksia. Lisäksi keskuksessa toteutetaan tähystysteitse tapahtuvia ultraäänitutkimuksia sekä kuvantamisen yksikössä tehtäviä sappi- ja haimatiehyen toimenpiteitä.

Vatsaelinsairauksien keskus on ajanvarausyksikkö ja on toiminnassa arkipäivisin klo 8.0016.00.

Vatsaelinsairauksien keskukseen tullaan terveyskeskus- tai sairaalalääkärin, työpaikkalääkärin tai yksityislääkärin lähetteellä. Keskuksen lääkäri päättää lähetetietojen perusteella vastaanotolle pääsyn kiireellisyyden ja tarvittavat lisätutkimukset. Tämän jälkeen keskuksesta lähetetään potilaalle ajanvarauskirje ja kiireellisissä tapauksissa aikaa voidaan tarjota myös puhelimitse.

Vatsaelinsairauksien keskuksessa toteutetaan myös osastopotilaiden päivystyksellisiä tähystystoimenpiteitä. Päivystyksellinen ja kiireellinen toiminta saattaa ajoittain viivästyttää ajanvarauspotilaiden vastaanottoja.

Sivu päivitetty: 6.10.2020