Sytostaattihoitohuone

Polikliiniset sytostaattihoidot toteutetaan 17-paikkaisessa hoitohuoneessa: 9 tuoli- ja 8 sänkypaikkaa. Hoitajia hoitohuoneessa työskentelee keskimäärin kuusi päivittäin ja jokaisella hoitajalla on oma hoidonvarauskirja. Pyrimme mahdollisuuksien mukaan toimimaan omahoitajaperiaatteella. Potilaiden hoitoon tuloa on porrastettu siten, että pidemmät sytostaattihoidot pääsevät alkamaan aamusta ja lyhyemmät, tunnista pariin tuntiin kestävät puolilta päivin ja iltapäivällä.

Jokainen hoitaja huolehtii omien potilaidensa verikokeiden tarkistuksen ja tekee tarvittavat lääketilaukset apteekista. Hän on yhteydessä potilaisiin, joiden hoitoja joudutaan esim. laboratoriokokeiden vuoksi siirtämään. Tällöin hän selvittää potilaan voinnin ja järjestää tarvittaessa muun hoidon mahdollisesti yhteistyössä lääkärin kanssa tai järjestää uudet hoitoajat.

Potilaillemme olemassa olevat hoitoajat ovat osastosihteerien nähtävissä myös vuodeosastoilla ja mikäli potilaamme on hoidossa osastollanne, toivoisimme yhteydenottoa sairaanhoitajallemme, jolle potilaan hoito on varattu.

Sytostaattihoitohuoneessa vältetään ylimääräistä liikennettä, joten läpikulkua ei voi tätä kautta tehdä. Kulku on tällöin sädeosastolta, ensimmäisestä kerroksesta. Pyrimme mahdollisimman hyvään ja turvalliseen hoitoon, joten infektiovapaan hoitoympäristön luominen on pyrkimyksemme ja tällöin myös potilaan omaiset eivät voi olla hoitohuoneessa. Samoin vaitiolovelvollisuus toteutuu näin paremmin.

Potilailla on mahdollisuus välipalaan hoidon aikana keittiönurkkauksessamme, mikä on suotavaa etenkin pitkien hoitojen yhteydessä.

sytostaattihoitohuone

Sivu päivitetty: 18.5.2016