Akkuna

Akkuna on 12-paikkainen osasto, jossa hoidetaan yli 70-täyttäneitä välitöntä sairaalahoitoa ja seurantaa tarvitsevia. Akkunassa hoidetaan myös yli 70-vuotiaita lonkkamurtumapotilaita. Akkunaan tullaan päivystyksen kautta. Akuutti24:n henkilöstö arvioi hoitoon ottamista potilaan iän, asumistavan, toimintakyvyn ja sen hetkisen sairaustilanteen pohjalta.

Potilaana

Kaikki potilaat saavat sairaalan vaatteet ja oman lukollisen kaapin potilashuoneesta. Oman puhelimen käyttäminen on osastolla sallittua, jotta pystyt pitämään yhteyttä läheisiisi.
Akkunassa hoidetaan sen hetkinen sairaustilanne ja arvioidaan samalla kokonaisvaltaisesti terveydentilaasi ja toimintakykyäsi. Akkunassa olet osana moniammatillista työtiimiä, joka koostuu lääkäristä, hoitajista fysioterapeutista, farmaseutista ja tarpeen mukaan muista ammattihenkilöistä.
Hoitohenkilökunnalta saat tiedon odotettavissa olevista lääkärin kierroista ja tutkimuksista.

Sijainti

Akkunan löydät Keskussairaalan toisesta kerroksesta. Pääovesta tultuasi sisään pääaulan ja neuvonnan jälkeen käänny oikealle. Kulje käytävän päähän ja vaihda toiseen kerrokseen. Akkunaa vastapäätä on korvapoliklinikka. Henkilöstö avaa oven painettuasi ovikelloa.

Hoitoaika ja kotiutus

Akkunasta kotiutuksia voidaan toteuttaa kaikkina aikoina klo 22-08 lukuun ottamatta.
Hoitoajat ovat keskimäärin 2-4 päivää.
Mikäli lyhyt hoitojakso ei ole riittävä, niin potilas tilanteen/tarpeen mukaan jatkohoidetaan keskussairaalan vuodeosastolla tai alueen terveyskeskuksessa. Jatkohoito kotona tehostetun tuen turvin on yleistynyt. Kotiutushoitajamme auttavat kotiutuksiin liittyvissä käytännön järjestelyissä.

Puhelut

Potilaspuheluille ja tiedusteluille paras aika on iltapäivä, jolloin lääkärit ovat usein kiertäneet osaston ja vastaukset tutkimuksista sekä suunnitelmat jatkohoidosta ovat selvillä.

Vierailuaika

Potilaan läheiset ovat tervetulleita osastolle vieraille klo 13-19 välisenä aikana.

Sivu päivitetty: 12.9.2019