RAVINTO JA RUOKAKOLMIO

HUOMIO RAVINTOON

Jokainen ateria ja välipala aiheuttavat hampaistoon puoli tuntia kestävän happohyökkäyksen. Välipalat ja juomakerrat mukaan lukien ateriointikertoja tulee olla 5-6 vuorokaudessa, sillä hampaisto kestää vain tämän verran happohyökkäyksiä. Hampaat tarvitsevat 3-4 tunnin toipumisajan syömisen ja juomisen aiheuttaman happohyökkäyksen jälkeen. Täysksylitoli purkka/pastilli aina aterian päätteeksi nopeuttaa hampaiden toipumista.

Vesi ei aiheuta happohyökkäystä ja on paras janojuoma. Sen sijaan mehujen jatkuva juominen on vahingollista, koska ne sisältävät sokeria ja ovat happamia.

Terveellisten vaihtoehtojen tarjoaminen, turhan napostelun välttäminen, monipuolinen ruokavalio ja säännöllinen ateriarytmi ovat terveiden hampaiden perusta.

Ruokamalli:

www.kotimaisetkasvikset.fi

www.otamaidostamallia.fi

Sivu päivitetty: 4.9.2018