Terveysasemat

Terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä sinua palvelee terveysasemien ammattitaitoinen henkilökunta.

Koronaepidemian aikana

Yskää, kurkkukipua, kuumetta tai hengenahdistusta?

Jos sinulla on hengitystieoireita, lue nämä ohjeet ensin!

  • Soita aina ensin päivystysavun numeroon 116117, jos sinulla on mitä tahansa hengitystieoireita, kuten yskää, kurkkukipua, kuumetta tai hengenahdistusta, tai epäilet, että olet saanut koronavirustartunnan.
  • Puhelimessa saat hoito-ohjeita tai sinut ohjataan hoitoon.
  • Älä hakeudu terveysasemalle ennen soittamista tai flunssaoireisena, näin vältämme muiden altistumisen.
  • Lisää koronainfoa

Kun sinun on päästävä lääkäriin, ota yhteyttä omalle terveysasemallesi. Löydät tarkemmat tiedot ja ohjeet, valittuasi oman asuinalueesi vasemman laidan kuntavalikosta. Terveysasemat ja lähiklinikat palvelevat sinua myös äkillisessä sairastumisessa, kuten erilaisissa infektiotaudeissa tai tulehduksissa tarvittaessa ilman ajanvarausta.

Terveysasemat palvelevat arkipäiväisin päiväaikaan. Sinulla on oikeus saada arkipäivisin terveysaseman aukioloaikana välittömästi yhteys terveysasemalle tai sinun on voitava mennä käymään siellä.

Terveydenhuollon ammattihenkilön tulee arvioida hoidon tarve kolmen arkipäivän kuluessa yhteydenotosta joko puhelimitse tai ajanvarauksessa. Terveysaseman vastaanotolla tarpeelliseksi todettu hoito tulee järjestää kolmen kuukauden sisällä.

Ilta- ja yöaikaan tapahtuvissa akuuteissa sairastilanteissa sinua palvelee päivystysvastaanotto. Päivystysavun puhelinnumerosta 116117 saat tarkemmat ohjeet päivystykseen lähtemisestä.

Voit arvioida vointiasi myös sähköisessä Omaolo-palvelussa: https://www.phhyky.fi/fi/asiakkaalle/omaolo-palvelu/

Terveys ja hyvinvointi

Terveys ja hyvinvointi -sivuilta löydät tukea ja palveluja omahoidon toteuttamiseen sekä sairauksien ennaltaehkäisyyn.

 

Sivu päivitetty: 26.8.2020