Terveysasemat

Terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä sinua palvelee terveysasemien ammattitaitoinen henkilökunta.

Kun sinun on päästävä lääkäriin, ota yhteyttä omalle terveysasemallesi. Löydät tarkemmat tiedot ja ohjeet, valittuasi oman asuinalueesi vasemman laidan kuntavalikosta. Terveysasemat ja lähiklinikat palvelevat sinua myös äkillisessä sairastumisessa, kuten erilaisissa infektiotaudeissa tai tulehduksissa tarvittaessa ilman ajanvarausta.

Terveysasemat palvelevat arkipäiväisin päiväaikaan. Sinulla on oikeus saada arkipäivisin terveysaseman aukioloaikana välittömästi yhteys terveysasemalle tai sinun on voitava mennä käymään siellä.

Terveydenhuollon ammattihenkilön tulee arvioida hoidon tarve kolmen arkipäivän kuluessa yhteydenotosta joko puhelimitse tai ajanvarauksessa. Terveysaseman vastaanotolla tarpeelliseksi todettu hoito tulee järjestää kolmen kuukauden sisällä.

Ilta- ja yöaikaan tapahtuvissa akuuteissa sairastilanteissa sinua palvelee päivystysvastaanotto. Päivystysavun puhelinnumerosta 116117 saat tarkemmat ohjeet päivystykseen lähtemisestä.

Voit arvioida vointiasi myös sähköisessä Omaolo-palvelussa: https://www.phhyky.fi/fi/asiakkaalle/omaolo-palvelu/

 

 

Linkku – liikkuvat palvelut

Linkussa voit ilman ajanvarausta tavata ja keskustella luottamuksellisesti omaan terveyteesi ja hyvinvointiisi liittyvistä asioista sosiaali- tai terveydenhuollon ammattilaisen kanssa. Ajanvarauksella Linkussa toimii sovitusti suunterveydenhuollon ja terveydenhoitajien vastaanotto.

Hyviksen sähköinen ajanvaraus

Aikataulut ja pysäkit

Lisätietoa www.linkku.fi

Sivu päivitetty: 12.2.2020