Hoitotarvikejakelu 

Hoitotarvikkeiden jakelu perustuu yksilölliseen pitkäaikaiseen, yli 3kk kestävään henkilökohtaiseen tarpeeseen. Hoitotarvikkeita jaetaan ainoastaan kotona asuville tai kotihoitoon rinnastettavan palveluasumisen piirissä oleville henkilöille. Hoidon toteutuksesta ja seurannasta vastaava terveydenhuollon ammattilainen määrittää hoitotarvikkeiden tarpeen ja tekee hoitotarvikelähetteen.

Tavallisesti hoitotarvikelähetteen tekee teitä hoitava hoitaja. Lähetteessä tulee olla lääkärin tekemät diagnoosit sairauksista, joiden hoitoon tarvitsette hoitotarvikkeita. Joissakin tapauksissa jakelu voidaan aloittaa heti tarpeen ilmaannuttua.

Hoitotarvikkeita ovat: avannetarvikkeet, diabeteksen hoitotarvikkeet, haavatarvikkeet, kertakatetrit, happihoitotarvikkeet, dialyysihoitotarvikkeet, letkun kautta ravitsemisen tarvikkeet ja henkitorviavanteen hoitotarvikkeet. Kun teitä hoitava hoitaja on tehnyt teille lähetteen, ottakaa yhteys kotikuntanne hoitotarvikejakelun hoitajaan mahdollisimman pian ja sopikaa tarvikkeiden noutamisesta. Joidenkin tarvikkeiden toimitusaika on 2–3 viikkoa.

Inkontinenssisuojat (vaipat) Jakelun aloitukset ja tilausmuutokset on keskitetty Lahden hoitotarvikejakeluun. Inkontinenssisuojat tilataan asiakkaalle kotiin. Kun teitä hoitava hoitaja on tehnyt teille lähetteen inkontinenssisuojista, ottakaa yhteys Lahden hoitotarvikejakelun hoitajaan. 044 416 3149, soittoaika ma–to klo 8–12

Palauttakaa avaamattomat pakkaukset hoitotarvikejakeluun, kun tarvikkeiden käyttö loppuu tai muuttuu. Hoitotarvikejakelun yhteystiedot ovat tämän sivun oikeassa reunassa.

Sivu päivitetty: 8.7.2020