Hoitotarvikejakelu 

Hoitotarvikkeiden jakelu perustuu yksilölliseen pitkäaikaiseen, yli 3kk kestävään henkilökohtaiseen tarpeeseen. Hoitotarvikkeita jaetaan ainoastaan kotona asuville tai kotihoitoon rinnastettavan palveluasumisen piirissä oleville henkilöille. Hoidon toteutuksesta ja seurannasta vastaava terveydenhuollon ammattilainen määrittää hoitotarvikkeiden tarpeen ja tekee hoitotarvikelähetteen.

Tavallisesti hoitotarvikelähetteen tekee teitä hoitava hoitaja. Lähetteessä tulee olla lääkärin tekemät diagnoosit sairauksista, joiden hoitoon tarvitsette hoitotarvikkeita. Joissakin tapauksissa jakelu voidaan aloittaa heti tarpeen ilmaannuttua.

Hoitotarvikkeita ovat: avannetarvikkeet, diabeteksen hoitotarvikkeet, haavatarvikkeet, kertakatetrit, happihoitotarvikkeet, dialyysihoitotarvikkeet, letkun kautta ravitsemisen tarvikkeet ja henkitorviavanteen hoitotarvikkeet. Kun teitä hoitava hoitaja on tehnyt teille lähetteen, ottakaa yhteys hoitotarvikejakeluun mahdollisimman pian. Joidenkin tarvikkeiden toimitusaika on 2–3 viikkoa.

Inkontinenssisuojat (vaipat) tilataan asiakkaalle kotiin. Kun vaippojen käyttö loppuu tai muuttuu, sopikaa avaamattomien pakettien palauttamisesta soittamalla hoitotarvikejakeluun.

Muita ylimääräiseksi jääneitä hoitotarvikkeita ei voi palauttaa hoitotarvikejakeluun hygieniasyistä.

 

 

Sivu päivitetty: 8.7.2020