Kouluterveydenhuolto

Tavoitteenamme on kouluyhteisön hyvinvoinnin ja oppilaiden terveyden edistäminen sekä terveen kasvun ja kehityksen tukeminen yhteistyössä oppilaiden, oppilashuollon muun henkilöstön, opettajien ja vanhempien kanssa.

Kouluterveydenhuolto on tarkoitettu kaikille peruskoululaisille ja heidän perheilleen.

Kouluterveydenhuoltoa toteuttavat koululla terveydenhoitaja ja lääkäri. Keskeinen työmuoto on terveystarkastukset. Oppilaat kutsutaan terveystarkastuksiin kouluterveydenhuollon ohjelman mukaisesti.

Oppilas voi tarvittaessa hakeutua kouluterveydenhoitajan vastaanotolle koulukohtaisesti sovittuina vastaanottoaikoina. Myös vanhemmat voivat ottaa yhteyttä terveydenhoitajaan lapsen terveyteen tai hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Koululääkärin vastaanotolle hakeudutaan terveydenhoitajan kautta.

Nastolan alueen kouluterveydenhuolto.
Kouluterveydenhuolto korona-epidemian aikana

Kouluterveydenhuollon terveydenhoitajat ovat kouluilla 11. toukokuuta lähtien, ja heidät tavoittaa puhelimitse terveydenhoitajan omasta numerosta. Kouluterveydenhuollon tarkastukset toteutetaan ajanvarauksella. Kaikki terveydenhoitajan tapaamiset kehotetaan sopimaan etukäteen ilmoittamalla tai ajanvarauksella.

Lisää aiheesta:

Kouluterveydenhoitajat palaavat omiin tehtäviinsä koulujen siirtyessä lähiopetukseen

Kouluterveydenhuollon palveluita keskitetään

Palvelu vähenee neuvoloissa ja koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa

Sivu päivitetty: 12.5.2020