Tartuntataudit ja matkailijarokotukset

Tartuntatautien vastaanotolla hoidetaan sukupuolitauteja ja muita tartuntatauteja, tehdään rokotuskartoituksia matkailijoille ja hoidetaan sairastuneita matkailijoita. Harrastukseen liittyviä todistuksia voi tiedustella yksityisistä terveyspalveluista.

​​​​​Sukupuolitaudit

Seksitautitesteihin voi hakeutua:

Matkailijarokotukset lahtelaisille

Rokotuskartoitus tehdään puhelimitse tai Hyvis-palvelun kautta täyttämällä lomake ”Matkailijan rokotuskartoitus”. Jos matkalle lähtöön on alle 2 kuukautta, ota yhteyttä puhelimitse. Rokotusvastaanotto palvelee kaukomatkailijoita ja erityisrokotuksia tarvitsevia ajanvarauksella.

Yleisimpiä matkailija- ja perusrokotuksia (esimerkiksi hepatiitti-, MPR-, jäykkäkouristus-kurkkumätä- ja influenssarokotukset) annetaan omilla lähiklinikoilla ajanvarauksella. Annamme edellä mainittuja rokotteita ainoastaan kaukomatkailijarokotusten yhteydessä.

Muiden tartuntatautien hoito lahtelaisille

Vastaanotolla hoidetaan ajanvarauksella myös muita tartuntatauteja esimerkiksi ruokamyrkytysepäilyt, sairastuneet kaukomatkailijat (trooppiset taudit ja matkailijaripulit), hepatiitit sekä keuhkotuberkuloosit.

Sivu päivitetty: 30.6.2021