Mielenterveys- ja päihdepalvelut

Asiantuntijasairaanhoitajat antavat mielenterveys- ja päihdepalveluita terveysasemalla.

Psykiatrinen sairaanhoitaja ja psykologi hoitavat potilaita, joilla on lieviä ja keskivaikeita mielenterveyshäiriöitä. Hoitoon voi hakeutua oman terveysaseman tai työterveyshuollon kautta.

Päihdesairaanhoitajille voi hakeutua kaikkiin riippuvuuksiin liittyvissä ongelmissa koskevatpa ne sinua itseäsi tai läheistäsi. Apua saa ottamalla yhteyttä päihdesairaanhoitajan puhelimeen 044 482 8214, numerossa on takaisinsoittopalvelu. Päihdepäivystys toimii arkisin klo 8.15–11.00 ja paikkana on Lahden pääterveysaseman ”Harju”-osan 1. kerros. Päihdepäivystys on ikärajaton ja tarkoitettu Heinolaa ja Sysmää lukuun ottamatta kaikkien Päijät-Hämeen kuntien asukkaille.

Päihdesairaanhoitajien ikärajattomat ajanvarausvastaanotot ovat vain Lahden, Iitin ja Kärkölän alueen potilaille, eikä niihin tarvita lähetettä. Muiden kuntien asiakkaat ohjautuvat oman paikkakuntansa päihdesairaanhoitajalle.

Muuna kuin oman terveysasemasi toiminta-aikana äkillisissä tilanteissa auttaa Päijät-Hämeen keskussairaalassa toimiva päivystys Akuutti24, soita ensin Päivystysavun numeroon 116117.

Sivu päivitetty: 18.3.2021