Toivotamme Sinut tervetulleeksi kehittymään kanssamme!

Meillä on psykiatrialla monipuoliset mahdollisuudet kehittyä ammattilaiseksi. Voimme yhdessä muokata työnkuvasi mielenkiintoiseksi ja osaamistasi vastaavaksi. Voit edetä urallasi saaden työstäsi kilpailukykyistä korvausta. Sovi työaikasi ja työtahtisi joustavasti elämäntilanteesi mukaan. Nauti työstäsi!

Vastaamme psykiatrian, nuorisopsykiatrian ja lastenpsykiatrian toiminnasta Päijät-Hämeessä. Toimintamme painottuu avohoitoon, mutta keskussairaalassa on myös psykiatrian ja nuorisopsykiatrian osastoja. Sairaansijoja meillä on yhteensä 72. Psykososiaalisissa palveluissa työskentelee noin 400 alan ammattilaista eri puolilla Päijät-Hämettä. Perehdytämme mielellämme nuoria lääkäreitä. Opetusylilääkärin sekä ohjaavien senioreiden tukea on hyvin saatavilla. Meillä voit tehdä erikoistumisen avo- ja sairaalajaksojen eriytyvää koulutusta siten, että psykiatrian ja nuorisopsykiatrian palvelua yliopistosairaalassa tarvitaan vain 6 kk.

Monipuolisia vaihtoehtoja:

Psykiatria:

  • alueelliset mielenterveys- ja päihdepalvelut
  • mielialahäiriöpalvelut
  • psykoosipalvelut

Alaikäisten psykososiaaliset palvelut:

  • lastenpsykiatria
  • nuorisopsykiatria

Nuorisopsykiatrian ja psykiatrian erikoisalalla voit työskennellä sekä osastolla että avohoidossa. Lastenpsykiatria toimii alueellamme vain polikliinisesti.

Lastenpsykiatria

Lastenpsykiatrian yksikössä toimii kuusi erikoistunutta poliklinikkatiimiä. Moniammatillisten tiimien tuottamat tutkimus- ja hoitoprosessit toteutuvat potilaan kasvuympäristössä ja sairaalan poliklinikalla. Yksikkö tarjoaa hyvin strukturoituja ja myös nopean toiminnan palveluita yhteistyönä lapsen kasvuympäristön verkoston kanssa.

Nuorisopsykiatria

Nuorisopsykiatrian vahvuutena on vuosia ollut hyvä lääkäritilanne sekä dynaaminen, moniammatillisesti osaava henkilökunta. Osastollamme on turvallista aloittaa työskentely kokeneen seniorin välittömässä ohjauksessa. Perehdytämme mielellämme nuoria lääkäreitä erikoisalalle.

Psykiatria

Psykiatria tarjoaa monipuolisia ja mielenkiintoisia tehtäviä sekä erikoislääkäreille että erikoistuville. Moniammatilliset tiimimme ovat hyvin koulutettuja ja toimintaa kehitetään aktiivisesti kaikissa yksiköissä. Opetusylilääkärin ja ohjaavien senioreiden tukea on hyvin saatavilla.

Kuuden vuoden erikoiskoulutus on mahdollista suorittaa kokonaan Päijät-Hämeen seudulla lukuun ottamatta kuuden kuukauden palvelujaksoa, joka suoritetaan Tampereen yliopistollisessa sairaalassa ensisijaisesti niillä psykiatrian osa-alueilla, joita Päijät-Hämeessä ei ole.

Erikoistumiseen kuuluvat mm. viikoittaiset opetusseminaarit ja opetusylilääkärimme tekee myös käytännön opetusta osastoilla. Erikoistumisaikana saat kattavan kuvan erityyppistä lääkärin tehtävistä ja erikoistuvien toiveet pyritään huomioimaan esim. työyksiköiden valinnassa. Erikoistuvilla on mahdollisuus tehdä reunapalveluja muilla psykiatrian ja soveltuvilla somatiikan erikoisaloilla.

Tutkimusmahdollisuudet

Tutkimustyötä voi halutessaan tehdä psykiatrian professorin ohjauksessa. Nuorisopsykiatrialla on myös dosenttitasoinen tutkimusorientoitunut kouluttaja. Meneillään on yhteishankkeita sekä keskussairaalan somaattisten erikoisalojen että Tampereen yliopiston psykiatrian oppiaineen kanssa. Erikoistumaan tulevan lääkärin on mahdollista tulla mukaan näihin hankkeisiin vaikkapa väitöskirjan tekijänä.

Keskeinen sijainti ja hyvät kulkuyhteydet

Lahti sijaitsee keskeisellä paikalla, Helsingistä on matkaa noin 100km ja Tampereelta 120km. Pääkaupunkiseudulta kulkeville lääkäreille sairaala on järjestänyt taksikyydin juna-asemalta sairaalalle pientä omavastuuta vastaan. Sairaalalla on myös vuokrattavana remontoituja ja kalustettuja asuntoja sairaalan vieressä.

Kaupunkikulttuuria järven rannalla ja radan varrella

Lahti on oikea kaupunki, jossa voit nauttia kaupunkikulttuurista ja elämästä ilman ruuhkia ja pitkiä välimatkoja. Jos pitkät työmatkat tökkivät, niin miksi et muuttaisi tänne? Täällä on ylivoimaiset mahdollisuudet aktiivisen vapaa-ajan viettämiseen, harrastuksen ja työn yhdistämiseen ja laadukkaaseen leppoisteluun.

Tutustu Lahden seutuun Lahti Regionin sivuilla www.lahtiregion.fi.

Sivu päivitetty: 1.2.2021