Perttu_LahtinenMielestäni täällä on erikoistuvalle aika hyvä paketti, aloittaa gastro-enterologiaan erikoistuva lääkäri Perttu. Valmistuin 2006 lääkäriksi ja puolentoista vuoden terveyskeskusjakson jälkeen tulin Päijät-Hämeen keskussairaalaan sisätautien runkokoulutukseen. Välillä kävin suorittamassa Meilahdessa yliopistosairaalan jakson, jonka jälkeen palasin Päijät-Hämeeseen.

Hyvä paketti

Sisätaudeilla on runkokoulutusvaiheessa mahdollisuus saada tutorlääkäri omien mielenkiinnon kohteiden mukaan. Runkokoulu-tuksen aikana kiinnostukseni suuntautui erityisesti gastroentero-logiaan ja sitä myötä sain tutorikseni gastron erikoislääkärin, jonka kanssa tapaamme päivittäin. Opiskelijavastaavana meillä toimii erittäin aktiivinen osastonylilääkäri. Hän muun muassa organisoi perjantaikoulutuksia, joissa eri alojen erikoislääkärit esittelevät omia erikoisalojaan.

Lisäksi meillä on kahdesti viikossa erikoislääkäreiden vetämiä koulutuksia ja referaattimeetingejä. Oman erikoisalan erikoistuvien lääkäreiden kanssa hitsaannumme aika hyvin yhteen. Vielä kun olisi ajallisesti mahdollista verkostoitua entistä enemmän myös muiden erikoisalojen erikoistuvien kanssa, niin paketti olisi täydellinen.

Itsenäinen työ opettaa ja motivoi

Listat poliklinikalla ovat aikamoisen täynnä, tekemistä riittää. Yliopistosairaalaan verrattuna täällä annetaan enemmän työtä ja vastuuta, mikä on oppimisen kannalta välttämätöntä. Itsenäistä työtä tekemällä oppii ja se on myös motivoivampaa. Paljon myös oman kiinnostuksensa mukaan pääsee tekemään eri asioita.

Tulevaisuus

Erikoislääkäriksi valmistuttuani haluaisin tehdä gastron töitä Lahdessa.

 

Tutustu lääkäreiden työhön yhtymässä ja katso avoimet työpaikat tästä!
Sivu päivitetty: 30.8.2019