Harjoittelu tarjosi monipuolisia kokemuksia

Olen Helmi Toivonen ja opiskelen Lahden ammattikorkeakoulussa liiketaloutta, tavoitteenani valmistua tradenomiksi kevään 2020 aikana. Suoritin opintoihin kuuluvan harjoittelun PHHYKY:n henkilöstöpalveluissa. Harjoitteluni kesti kuusi kuukautta, joista ensimmäiset kaksi tein töitä osa-aikaisesti koulun ohella.

Hain yhtymään harjoitteluun, koska olen kiinnostunut työskentelemään henkilöstöhallinnon tehtävissä. Alkuvuonna huomasin koulumme foorumilla ilmoituksen HR Traineen paikasta yhtymässä. Tehtävänkuvaus vastasi hyvin toiveitani harjoittelun sisällöstä, joten päätin tarttua tilaisuuteen.

Työskentelin osaamisen ja rekrytoinnin johtamisen yksikössä, mutta tein myös muiden yksiköiden tehtäviä. Pääosin tein rekrytoinnin työtehtäviä, kuten rekrytointien julkaisuja ja niihin liittyvää sisäistä ja ulkoista viestintää. Koulutuksiin liittyen lisäsin koulutuksia koulutuskalenteriin ja keräsin palautteita koulutuksista. Osallistuin tapahtumien järjestämiseen ja niihin liittyvään viestintään. Toisen harjoittelijan kanssa päivitimme yhtymän nettisivujen Meillä töissä-osiota uusilla haastatteluilla. Harjoittelussa opin paljon, niin työtehtäviin, toimintatapoihin kuin ohjelmien käyttöönkin liittyen.

Oppeja ja kokemuksia tulevaisuuteen

Vaikka harjoittelu antoikin paljon, vielä on paljon opittavaa ja nähtävää, eivätkä tulevaisuuden suunnitelmanikaan ole vielä tarkkaan rajattuja. Syksyllä aloitan työt talous- ja viestintäassistenttina toisessa organisaatiossa koulun ohella, joten pääsen näkemään myös muita tradenomin mahdollisia työtehtäviä. Harjoitteluaikani vahvisti kuitenkin ajatustani siitä, että haluan tulevaisuudessa työskennellä henkilöstöhallinnon asiantuntijatehtävissä.

Tuleville harjoittelijoille vinkkaisin, että uskaltakaa kysyä ja tehdä, neuvoja saa aina ja vain tekemällä oppii. Harjoittelusta saa tärkeitä oppeja ja kokemuksia tulevaisuutta varten, niistä kannattaa ottaa kaikki irti. Isossa julkisessa organisaatiossa harjoittelua tehdessä kannattaa kiinnittää huomiota myös oman työalueen ulkopuolella tapahtuviin asioihin, itse opin täällä paljon muutakin kuin henkilöstöhallinnon tehtäviä. Myös työnantajan kannattaa hyödyntää harjoittelijoiden ajatuksia ja uutta virtaa.

Harjoitteluni on ollut antoisa kokemus. Olen päässyt tutustumaan henkilöstöhallintoon ja kehittämään osaamistani alalla. Näiden ohessa olen oppinut paljon sosiaali- ja terveysalasta sekä julkisen organisaation toiminnasta. Tulevaisuudessa uskonkin hyödyntäväni monia täällä oppimiani asioita!

Sivu päivitetty: 30.8.2019