Marjo viihtyy työssään Palvelutalo Marttilassa lähihoitaja marjo

Lähihoitaja Marjo Veijalainen-Niska työskentelee tehostetun palveluasumisen yksikössä Marttilan palvelutalossa, Orimattilassa. Itsekin Orimattilassa asuva Marjo pitää työnsä monipuolisuudesta ja vaihtelevasta sisällöstä, nauttii työn vastuullisuudesta eikä vaihtaisi vuorotyöstä pois mistään hinnasta. Parhaimmaksi puoleksi työssään Veijalainen-Niska nimeää palvelutalon asukkaat.

– Marttilan ihanat asukkaat ovat ehdottomasti parasta tässä työssä. Joka käytävällä asuu mukavia ihmisiä, joiden askareiden parissa päivät sujuvat todella mutkattomasti ja nopeasti. Kullakin aamu- tai iltavuorossa olevalla lähihoitajalla on vastuullaan yhden käytävän asukkaat. Asukkaiden kanssa ehtii varsinaisen hoidon ja työn lomassa hyvin vaihtamaan kuulumiset ja kuuntelemaan heidän hauskoja juttujaan. Tiettyihin asukkaisiin on ihan kiintynyt ja heidän kanssaan olemme tulleet  melko läheiseksikin, Marjo kertoo.

Tiivis työyhteisö

Työn mielekkyyttä Veijalainen-Niskan mukaan Marttilassa lisäävät myös mahdollisuus suunnitella oman työpäivän sisältö kohtalaisen vapaasti, päivittäiset vastuutehtävät sekä tiivis työyhteisö, jossa on hyvä ilmapiiri.

– Kun tulin muutama vuosi sitten Marttilaan uutena työntekijänä, pääsin nopeasti mukaan porukkaan. Vaikka työyhteisö on tiivis, tänne on helppo tulla ja asettua. Kaikki saavat olla omina persooninaan ja hoitaa työnsä omalla tyylillään. Työvuorojen suunnittelussa otetaan toiveita huomioon ja joustoa löytyy puolin ja toisin. Jos naapuritalon vuorohoitoyksikössä tai seinän takana muistisairaiden yksikössä tarvitaan apuja, työtehtäviä järjestellään niin, että kenenkään ei tarvitse lyyhistyä taakkansa alle, Marjo kiittää.

Tehtävien monipuolisuus motivoi

Lähihoitajan työtehtäviin Marttilassa kuuluvat ruokien ja lääkkeiden jakaminen ja ruokailussa avustaminen, perushoitoon ja hygieniaan liittyvät toimenpiteet sekä virikkeellisen toiminnan järjestäminen. Vuorollaan kukin lähihoitaja on keittiövuorossa ja iltavuorossa yksi hoitaja vastaa lääkeannostelusta ja jakelusta. Kun virikevuoro osuu kohdalle, hoitaja saa suunnitella ja järjestää asukkaille ajanvietettä ja toimintaa.

Jokainen hoitaja toimii omahoitajana kahdelle asukkaalle. Omahoitaja käy läpi hoito- ja palvelusuunnitelman yhdessä asukkaan ja tämän omaisten kanssa kerran puolessa vuodessa. Omahoitaja huolehtii myös käytännön asioiden sujumisesta, hankinnoista ja yhteydenpidosta omaisiin. Asukkaiden läheisiä tapaa Marttilassa päivittäin ja se tuo oman mieluisan lisän palvelutalon elämään. Yhteistyö omaisten kanssa on tiivistä.

– Ainakin minua monipuoliset tehtävät motivoivat. On mukava, että saa itse vaikuttaa omaan työhönsä ja tehdä arkirutiinien ohessa paljon muutakin. Jos jotain pitää oikein hakemalla hakea, niin sairaanhoidollisia tehtäviä kaipaisin lisää. Insuliinipistoksia annamme joka päivä, mutta muuten pistäminen tai esimerkiksi haavanhoidot ovat aika harvinaisia. Kaiken kaikkiaan olen kuitenkin oikein tyytyväinen, enkä voisi kuvitellakaan lähteväni täältä minnekään, Marjo hymyilee.

 

Tutustu yhtymän avoimiin työpaikkoihin täällä!
Sivu päivitetty: 30.8.2019