Erikoistuvasta osastonylilääkäriksi Päijät-Hämeessä

Perttu Lahtinen aloitti uransa Lahdessa jo erikoistumisaikana, jolloin hän suoritti täällä sisätautien runkokoulutuksen ja erikoistui gastroenterologiaan. Ura on jatkunut ja edennyt Lahdessa, ja tällä hetkellä Perttu työskentelee Päijät-Hämeen keskussairaalassa sisätaudeilla osastonylilääkärinä. Lisäksi hän työskentelee erikoislääkärinä vatsakeskuksessa sekä tekee väitöskirjaan tähtäävää tutkimusta Helsingin yliopiston kanssa. Perttua haastateltiin jo erikoistumisaikana, tuon haastattelun voit käydä lukemassa täältä.

Työyhteisö motivoi

Perttu pitää kovasti työstään ja kokee sen mielekkääksi. Yleisen mielekkyyden lisäksi työssä motivoivaksi tekijäksi Perttu mainitsee työyhteisön: ”Osastolla on kunnioittava ja innostava henki ja erityisen hyvä ystävyys työntekijöiden kesken. Yhteispelillä saamme oikeita asioita ihmisten hyväksi aikaan”. Perttua motivoi työssä myös kehittäminen, niin pitkällä aikavälillä innovointi kuin lyhyelläkin aikavälillä esimerkiksi oman osaston toiminnan kehittäminen.

Työssään Perttu kokee olevan sopivassa suhteessa kliinistä ja tutkimustyötä, sekä lisäksi pisara hallinnollisia tehtäviä. Hän toivookin saavansa tulevaisuudessakin jatkaa monipuolisissa tehtävissä, sekä kliinisen työn että tutkimustoiminnan ja kehittämisen parissa. ”Maailma muuttuu koko ajan, koitetaan vaan pysyä mukana”, Perttu toteaa tulevaisuudesta.

Lahti työpaikkana

”Suosittelen lämpimästi”, Perttu toteaa, kun kysyn Lahdesta erikoistumis- ja työpaikkana. Perttu kertoo, että täällä saa jo erikoistumisaikana tehdä itsenäisesti töitä ja täällä tehdään paljon myös yliopistosairaalatasoisia tehtäviä. ”Täällä oppii hyvin käytännöntekemistä, ja vaikka vastuuta saakin paljon, täällä on kuitenkin turvallinen oppimisympäristö, seniorilääkäreiltä saa aina tukea ja neuvoja.”

Omasta erikoistumisjaksostaan Perttu muistaa, että nuorten erikoistuvien kesken oli hyvä yhteisö. Toimintatavat ovat Pertun erikoistumisajoista jo jonkin verran ehtineet muuttua, mutta hän näkee yhteisön erikoistuvien kesken olevan edelleen hyvä ja erikoistumisjakson toimintamallin olevan toimiva käytännöllisine oppeineen ja menetelmineen.

Lahti on Pertun mielestä sopivan kokoinen kaupunki asua ja sopivien välimatkojen päässä isommista kaupungeista. Perttu mainitsee myös Lahden ympäristötavoitteet: ”Olen innostunut siitä, että Lahti on profiloitunut ympäristökaupunkina. Toivon sen näkyvän ihmisten arjessa ja käytännössä entistä enemmän.”

Haastattelun loppuun Perttu lähettää terveiset tuleville työntekijöille: ”Toivotan lämpimästi tervetulleeksi uudet työntekijät. Voin vilpittömästi suositella tätä sairaalaa ja työympäristöä. Maailma muuttuu koko ajan, mutta täällä on hyvä käytännönläheinen tapa toimia.”

Sivu päivitetty: 22.8.2019