Parasta ylilääkärin työssä ovat ihmiset

Sisätautien ylilääkäri Tuomo Nieminen
Sisätautien ylilääkäri Tuomo Nieminen on aloittanut työt Päijät-Hämeen keskussairaalassa noin viisi kuukautta sitten. Hänellä on jo aikaisempaa kokemusta keskussairaalasta, sillä hän työskenteli täällä myös erikoistumisaikanaan useita vuosia. Tästä on aikaa tosin jo kahdeksan vuotta.

Työskentely Lahdessa oli Tuomolle luonteva valinta. ”Asun Lahdessa ja halusin mukavan työn samasta kaupungista missä asun”, hän toteaa. Aikaisemmin hän työskenteli sisätautien professorina Helsingissä ja sisätautien ylilääkärinä Lappeenrannassa. ”Tästä johtuen matkustamista tuli paljon ja nyt se riittää”, Tuomo jatkaa. Lahden ja Päijät-Hämeen vahvuuksiksi Tuomo luettelee toimivat palvelut, luonnonläheisyyden ja Helsingin likeisyyden.

Ylilääkärin työ on pitkälti hallinto-, kehittämis- ja esimiestyötä, mutta toki se sisältää myös potilastyötä. Työ on mielekästä ja Tuomo kokee sen parhaaksi elementiksi ihmiset. Vuorovaikutus niin potilaiden kuin toisten työntekijöidenkin kanssa on motivoivaa. Toiseksi työssä motivoivaksi tekijäksi Tuomo nimeää sen, kun saa viedä asioita eteenpäin.
Luonnollisesti työstä löytyy aina myös asioita, joita voisi kehittää. Kun Tuomolta kysyy asiasta, hän nimeää kaksi asiaa: työympäristön sekä yleisesti sen, miten hyvin saamme vietyä asioita eteenpäin.

Tuomo Niemisen työtaipaleen aikana monikin asia on jo muuttunut. Diagnostiikka on tarkentunut. Ennen tehokkaina pidettyjä hoitoja on jäänyt pois, ja uusia on tilalla. Monessa asiassa, kuten sydämen vajaatoiminnassa, potilaiden ennuste on merkittävästi parempi kuin 20 vuotta sitten. Potilastyössä muutos on alati kasvava vaatimustaso.

Lopuksi Tuomo haluaa antaa vielä ohjeen uusille työntekijöille: ”Kannustan työntekijöitä osallistumaan oman työnsä kehittämiseen!”

Sivu päivitetty: 30.8.2019