Nastolan hammashoidon yksikkö on kuin suuri perheSuuhygienisti Tiina

Tiina Nurminen on työskennellyt suuhygienistinä Nastolassa syksystä 2008 alkaen. Helsingissä opiskellut Nurminen nauttii sekä itsenäisestä työstä että mukavista työkavereista ja hyvin toimivasta työyhteisöstä.

– Teen perustyötä pääsääntöisesti yksin, mutta työyhteisöön kuuluu parikymmentä suunhoidon ammattilaista. Meitä suuhygienistejä on yhteensä kolme. Ammatillisessa mielessä on hyvä, että on mahdollisuus vaihtaa mielipiteitä ja konsultoida tarvittaessa kollegaa. Myös hammaslääkärit ja –hoitajat ovat helposti saatavilla ja ohjaammekin asiakkaitamme joustavasti eteenpäin hoitoketjussa seuraavalle.

– Olin aiemmin töissä yksityisessä hammashoitolassa. Tein käytännössä ihan samaa työtä kuin täällä, mutta koko ajan yksin. Nyt nautin täysin siemauksin siitä, että meitä on monta. Erityistä plussaa ovat hyvät tyypit työkavereina, olemme kuin yhtä suurta perhettä, Tiina kuvailee Nastolan hammashoidon työyhteisöä.

Työn koko kirjo

Suuhygienistin toimenkuvaan Nastolan suun terveydenhuollossa kuuluu Nurmisen mukaan työn koko kirjo kattavasti.

– Teemme oikomishoitoja, hoidontarpeenarviointeja, hammaskiven poistoja ja otamme röntgenkuvia. Itse toimenpiteiden ja tarkastusten lomassa työ pitää sisällään paljon neuvontaa ja  ohjausta. Asiakkainamme ovat kaikenikäiset kuntalaiset alle kouluikäisistä pikkulapsista mummoihin ja vaareihin. Toisinaan asiakkaat tulevat ensin minun vastaanotolleni ja minä ohjaan heitä edelleen, välillä karuselli pyörii toiseen suuntaan, silloin asiakkaat tulevat suuhygienistille hammaslääkärikäynnin jälkeen.

Koulutusta ja virkistystoimintaa

Mielekkään työn ja työyhteisön lisäksi Tiina Nurmista motivoivat PHSOTEY:n mahdollistamat koulutukset. Syksyn 2012 aikana koulutuksia on ehtinyt olla jo kolme ja lisäksi työhyvinvointipäivää vietetään läheisellä urheiluopistolla.

– Koulutukset tuovat mukavaa vaihtelua ja tietysti ne tukevat myös ammattitaitoa. Yleensä koulutuksissa saa uusinta tietoa sekä tapaa muita alan ammattilaisia. Pidän koulutuksissa ja työn ulkopuolella tapahtuvia kohtaamisia tärkeinä oman osaamiseni ylläpitämisen kannalta. Hyvinvointi- ja virkistyspäivissä taas näkee sosiaali- ja terveysyhtymän kollegoja ja saa virtaa arkeen, Tiina miettii.

Kotona Nastolassa

Tiina asuu kävelymatkan päässä Nastolan terveyskeskuksesta, missä hammashoitola sijaitsee.

– Pienten lasten äitinä arvostan paljon sitä, että työmatkoihin ei kulu pitkää aikaa, vaan olen työpäivän jälkeen pian perheen saatavilla. Teen lyhennettyä, 30 tunnin työviikkoa, että saan olla lasten kanssa enemmän. Järjestely on toiminut hyvin, minä olen oikein tyytyväinen ja työnantajakin on suhtautunut myönteisesti. Nastola on kiva paikka asua, täällä on kaikki, mitä lapsiperhe kaipaa, Tiina päättää.

 

Tutustu yhtymän avoimiin työpaikkoihin täällä!
Sivu päivitetty: 30.8.2019