aava Risto Nissinen1, rajattuMonipuolisuus, haasteellisuus ja elämän laatu! Kliseitä mutta niin totta. Nämä kolme asiaa nousee esiin yleislääketieteeseen erikoistuvan lääkärin Riston puheista, kun hän nimeää työpaikkansa parhaita puolia.

Risto työskentelee lääkärinä Nastolan terveysasemalla lähellä Lahtea. Terveysasema on osa Peruspalvelukeskus Aava –liikelaitosta, joka taas on osa Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymää. Yhteistyö perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon välillä on siten varsin jouhevaa.

Tampereella opiskelleen ja pääkaupunkiseudulta kotoisin olevan Riston houkutti Päijät-Hämeeseen se kuuluisa elämänlaatu ja työn sisältö. Tarkemmin sanottuna talo loistavalla sijainnilla, juuri sopivan rauhallisella paikalla ja lähellä harrastuksia. Työmahdollisuudet ovat kuitenkin lyhyen matkan päässä, ruuhkattomien teiden varrella, vapaa-aikaa ei tärvelly autossa istumiseen.

– Nastolan terveysaseman ehdottomana vahvuutena on koko, ohjaajalääkärimalli ja yleislääketieteen erikoistumispalvelut. Terveysasema on riittävän iso, joten työ on monipuolista. Työn tekemisen edellytykset ovat kunnossa, koska terveysasemalta löytyvät myös röntgen ja laboratorio. Teknisten resurssien lisäksi merkitystä on kollegoilla. Täällä työskentelee niin kokeneita kuin nuoria lääkäreitä. Ohjaajalääkärin kanssa minulla on viikoittain tapaaminen, jolloin on mahdollista reflektoida työssä esille nousseita asioita kokeneen kollegan kanssa. Lisäksi osaamisen kehittymisen kannalta tärkeisiin koulutuksiin osallistuminen onnistuu helposti.

Mitä tulevaisuudessa?

– Minulla on vielä sairaalapalvelus suorittamatta, mutta sen jälkeen palaan ehdottomasti terveyskeskustyöhön pienemmälle paikkakunnalle. Päijät-Häme on alueena kohtuullisen kokoinen (ja sijaintikin loistava), joten tarjoaa työn tekemisen näkökulmasta hyvät puitteet; työssä parasta ovat monipuolisuus, haastavuus ja itsenäisyys.

 

Tutustu lääkäreiden työhön yhtymässä ja katso avoimet työpaikat tästä!

 

Sivu päivitetty: 30.8.2019