Päijät-Hämeen keskussairaalan uudis- ja laajennusosan peruskivi muurattiin tänään perjantaina 14. elokuuta. Peruskiven muuraus siirtyi keväältä koronaepidemian vuoksi elokuulle.

Osa laajennusosan rungosta on noussut jo lähes täyteen korkeuteensa kesän kuluessa. Rakennukseen valmistuu tilat leikkausyksikölle, synnytyksille, vastasyntyneiden ja naistentautien yksikölle, operatiivisille vuodeosastoille, välinehuollolle ja logistiikalle. Keskussairaalan uudisrakentamisella tähdätään teknisesti ajanmukaisiin tiloihin, jotka täyttävät nykyaikaisen sairaanhoidon prosessien vaatimukset, lisäävät asiakaslähtöisyyttä ja laatua sekä henkilöstön työhyvinvointia.

Muuraustilaisuuteen saapui päijäthämäläisiä päättäjiä, yhteistyökumppaneita, rakentajia ja muita kutsuvieraita, jotka Martti Peipon saksofoni-fanfaari toivotti tervetulleiksi.

– Päijät-Hämeen keskussairaalan asemasta elinvoiman ja hyvinvoinnin edistäjänä on pidettävä kiinni. Rakennusvaihe 7 on erinomainen osoitus päijäthämäläisestä osaamisesta ja tekemisestä, kuvaili Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän hallituksen puheenjohtaja Kari Lempinen

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari toi muuraustilaisuuteen valtiovallan tervehdyksen.

– Sairaalanmäki on Päijät-Hämeen tärkein ja paras osaamiskeskittymä. Siinä on haastetta, että se sellaisena säilyy, ja meillä on jatkossakin Suomen parhaat sairaalapalvelut.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymää edustanut konserni- ja yhteyspäällikkö Timo Louna painotti rakennuttajan tervehdyspuheessaan ammattitaitoisen henkilöstön merkitystä.

– Keskussairaalan menestyksen avain on vahvaa osaamista ja yhteistä tekemistä painottava kulttuuri. Työtä on tehty vastuullisesti ja sydämellä silloinkin, kun sairaalan tilojen kunto ei ole ollut ihanteellinen työhyvinvoinnin ja viihtyvyyden kannalta. Kun uusi sairaalarakennus saadaan käyttöön 2022, työntekijöidemme perustellut odotukset paremmin toimivista työtiloista palkitaan.

Johanna Aitamurto, Raimo Serkelä, Tuomo Nieminen ja Timo Louna laskivat aikakapselin muurattavaksi peruskiven sisään. Metalliseen lieriöön kätkettiin päivän sanomalehtiä, viiden euron seteli, rakennuslupa, muistitikku, pala vanhan sairaalan betonista runkoa ja kasvomaski. Muuraajat saivat tilaisuudesta muistoksi kauhan.

Rakennustyömaa käynnistyi elokuussa 2019 ja valmistuu kesällä 2022.

Peruskiven muuraus toimitusjohtajan puhe

Tulevaisuuden keskussairaalan peruskivi muurattiin tänään.
Päivitetty: 14.8.2020