Eilisen jälkeen Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on todettu 12 uutta koronatartuntaa. Karanteeniin on viikon aikana määrätty yli 300 päijäthämäläistä. Väestön toivotaan erityisen huolellisesti noudattavan koronatorjunnasta annettuja ohjeita.

Yhteensä tartuntoja on alueella nyt 172. Koronan leviämisen estämiseksi käynnissä on mittava tartunnanjäljitysoperaatio.

Koronatartunnat ovat kääntyneet kasvuun Päijät-Hämeen alueella. Viimeisen kahden viikon aikana on varmistettu jo 40 koronatartuntaa. Suurin osa tartunnoista liittyy taannoiseen ravintola-altistuksen aiheuttaneeseen tartuntaketjuun. Lisäksi on yksittäisiä tapauksia, joissa tartunta on saatu muusta tunnetusta lähteestä. Yhdellä tapauksista ei ole tartunnanlähdettä tiedossa.

Tällä hetkellä sairaalassa on kaksi koronapositiivista potilasta, joista toinen on tehohoidossa. Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin menehtyneitä on alueella yhteensä viisi. Taudista parantuneita on yhteensä 122.

Laajan leviämisen vuoksi on erityisen tärkeää, että Päijät-Hämeessä noudatetaan nyt turvavälejä ja huolehditaan käsi- ja yskimishygieniasta. Suositus kasvomaskin käytöstä on voimassa Päijät-Hämeen alueella. Erityinen riski tartunnoille on ahtaissa sisätiloissa, joissa turvavälejä ei pystytä noudattamaan. Toivomme alueen väestön noudattavan koronatorjunnasta annettuja ohjeita, jotta tilanne saadaan kuriin.

Hyvinvointiyhtymä julkaisee jatkossa koronataudin tilannekuvan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Koronatilanteessa tapahtuvista merkittävistä muutoksista tiedotetaan lisäksi tarvittaessa erikseen.

Hyvinvointiyhtymä suosittaa myös Koronavilkun lataamista.
Päivitetty: 11.9.2020