ECT-yksikkö vastaa yhtymän alueella sähköhoidoista. Toimenpide on nukutuksessa tehtävä hoitomuoto, jossa aktivoidaan potilaan aivoja. Yleisimpiä syitä hoidoille ovat vakava tai psykoottinen masennus tai kaksisuuntaiset mielialahäiriöt. Lisäksi yksikössä tehdään muita neuromodulaatiohoitoja.

Uutta tutkimusta

Tänä keväänä yksikössä alkaa tDCS-tutkimus, jossa aktivoidaan aivokuorta sähkömyssyllä annettavalla heikolla tasavirralla. Tutkimus tehdään yhteistyössä Turun yliopistollisen keskussairaalan ja Sooma Oy:n kanssa.
Vanhuspsykiatrian yksikön tehtävänä on toimia psykiatrisen erikoissairaanhoidon asiantuntijana iäkkään henkilön kokonaisvaltaisessa psykiatrisessa hoidossa.

Yksikkö tarjoaa erityistason sairaalahoidon korvaavia palveluja keskivaikeasti ja vaikeasti psykiatrisesti oireileville yli 65-vuotiaille henkilöille koko yhtymän 12 omistajakunnan alueella.

Tänään keskiviikkona ECT- ja vanhuspsykiatrian yksiköissä yhtymän henkilökunta tutustui uusiin tiloihin ja toimintaan. Kuvassa uusi heräämötila. Kuva: Riikka Halmekoski
Tänään keskiviikkona ECT- ja vanhuspsykiatrian yksiköissä yhtymän henkilökunta tutustui uusiin tiloihin ja toimintaan. Kuvassa uusi heräämötila.
Kuva: Riikka Halmekoski
Päivitetty: 17.2.2016