Lahden kaupunginsairaalan laboratorio aloitti tänään toimintansa väistötiloissa kaupunginsairaalan 5. kerroksessa. Muuton yhteydessä luovuttiin vuoronumerojärjestelmästä ja jatkossa laboratoriokäynnille varataan aina aika etukäteen.

– Maanantaiaamu on ollut kiireistä, mutta toiminta on sujunut yllättävän jouhevasti. Joitakin asiakkaita tieto ajanvarauksen pakollisuudesta ei ollut saavuttanut. Muutos on sujunut kuitenkin loistavasti ja ajat ovat olleet myöhässä pahimmillaan vain noin 20 minuuttia, kertoo apulaisosastonhoitaja Satu Särkiniemi Päijät-Hämeen laboratoriopalvelujen liikelaitoksesta.

– Uuden toimintamallin ohjausta ja opastusta on lisätty. Olemme myös lisänneet henkilöitä ajanvaraukseen, jotta puhelinpalvelu ei ruuhkautuisi. Asiakkaat ovat suhtautuneet myönteisesti muutokseen, vaikka harmistumistakin on tullut, Särkiniemi jatkaa.

laboratorion-aula

Ajan laboratoriokäynnille voi varata sähköisesti Hyviksen laboratorioajanvarauksesta. Ajan voi varata myös puhelimitse numerosta (03) 819 4511. Puhelinajanvaraus palvelee ma-to klo 8-16, pe klo 8-14. Jos ajanvarauksessa on ruuhkaa, asiakas voi valita takaisinsoiton.
Laboratoriolähetteen saanut asiakas voi käydä laboratoriossa ajanvarauksella missä tahansa Laboratoriokeskuksen Päijät-Hämeen alueen 20 näytteenottopaikasta. Asiakkaat, jotka tuovat näytteitä tai hakevat näytepurkkeja, voivat jatkossakin tulla ilman ajanvarausta. Myös hoitoyksikön kiireellisesti pyytämät tutkimukset otetaan ilman ajanvarausta.

 

Lisätiedot
Päijät-Hämeen laboratoriopalvelujen liikelaitos
apulaisosastonhoitaja Satu Särkiniemi,  044 729 7959
apulaisosastonhoitaja Katri Mäenpää, 044 729 7949
osastonhoitaja Sirkka-Liisa Viiala, 044 719 5474

Päivitetty: 5.6.2017