Yhtymän ympäristöterveyskeskus on julkaissut uuden ohjeen kotona sijaitseville elintarvikehuoneistoille. Ohje auttaa, jos suunnitelmissa on esimerkiksi leipomotoiminnan aloittaminen kodin tiloissa.

Kotikeittiö voi toimia elintarvikehuoneistona, jos toiminta pystytään järjestämään hygieenisellä tavalla eikä asuminen aiheuta riskiä käsiteltäville elintarvikkeille.

Elintarvikkeiden käsittelystä kotona on ilmoitettava kunnan elintarvikevalvontaviranomaiselle, kun kyse on elinkeinon harjoittamisesta tai valmistettavat elintarvikkeet eivät ole vähäriskisiä. Eläimistä saatavia elintarvikkeita ei kuitenkaan voi käsitellä kotona ennen vähittäismyyntiä.

Ohje kokonaisuudessaan löytyy yhtymän terveydensuojelun sivuilta.

Tutustu ohjeeseen

Ruisleipiä rivissä kotileipomossa

Päivitetty: 20.8.2019