Läheisten vierailut ovat jälleen mahdollisia sairaalan vuodeosastoilla turvallisuusohjeita noudattaen. Tarpeetonta kulkemista ja oleskelua sairaalan tiloissa tulee edelleen välttää.

Yhtymä suosittaa, että läheiset noudattavat edelleen turvavälejä sairaalassa. Tapaamisten suositellaan tapahtuvan mieluiten ulkona, jos potilaan vointi sen sallii.

Vierailijoiden tulee pitää kahden metrin turvaväli potilaisiin ja hoitohenkilökuntaan. Lastenosastoilla muut vierailijat kuin vanhemmat tai muut huoltajat ja sisarukset pitävät turvavälin potilaaseen.

Jotta turvavälit voidaan pitää pienemmissäkin potilashuoneissa, vierailijoita saa suosituksen mukaan tulla huoneeseen 1-2 kerrallaan. Vierailut on pidettävä lyhyinä, alle tunnin mittaisina.

Käsidesiä tulee käyttää vierailulle tultaessa ja lähtiessä eikä hengitystieinfektio-oireisena tule saapua läheistä katsomaan.

Vierailulle ei voi tulla, jos on matkustanut tai oleskellut kahden viikon sisällä maassa, johon kohdistuu matkustusrajoituksia, tai on eristyksessä tai karanteenissa koronavirusinfektion tai sille altistumisen vuoksi.

Päivystys- ja ajanvarausvastaanotoilla asioidessa saattaja voi olla koko käynnin ajan mukana, jos potilaan vointi sitä edellyttää. Saattajalla ei saa olla hengitystieinfektion oireita.

Saattohoidossa olevan tai muuten vakavasti sairaan potilaan läheisten vierailut sovitaan edelleen kunkin yksikön kanssa. Yksikön harkinnan mukaan voidaan joustaa vieraiden määrässä ja vierailun kestossa.

Kotiloma osastolta on mahdollinen, jos kotona ei ole hengitystieinfektio-oireisia, matkustusrajoitusten piirissä olevista maista palanneita, eristyksessä tai karanteenissa olevia. Kotiloman aikana henkilön tulee pysyä perhepiirissä.

Päivitetty: 15.7.2020