Vuodeosastojen toiminta päättyy vaiheittain neljässä alueen terveyskeskuksessa eli Nastolassa ja Iitissä sekä Asikkalassa ja Padasjoella.

Varsinaisten akuuttien terveyskeskusvuodeosastopaikkojen määrä ei kuitenkaan laske, vaan pysyy lähes samana muutoksista huolimatta.

Nastolan ja Iitin terveyskeskuksesta vuodeosastotoiminta päättyy 13. maaliskuuta alkavalla viikolla. Asikkalan ja Padasjoen terveyskeskuksen vuodeosastotoiminta päättyy pari viikkoa myöhemmin, 10. huhtikuuta alkavalla viikolla.

Tällä hetkellä potilaita on Nastolan vuodeosastolla 14, Iitissä 11 ja Asikkalassa 16 sekä Padasjoella 20.

Lähtökohtana on se, että henkilöstöä ei irtisanota, vaan jokaiselle etsitään työpaikka yhtymän sisältä. Henkilöstölle on tehty kysely, osa työntekijöistä on jo myös haastateltu ja loputkin haastatellaan kevään kuluessa. Nastolan ja Iitin vuodeosastojen työntekijät ovat saaneet tällä viikolla tiedon uudelleen sijoittumisesta.

Huhtikuun jälkeen akuuttia terveyskeskusvuodeosastotoimintaa tarjoavat Jalmari, Hollola ja Orimattila

Kun potilaita otetaan vastaan, mietitään jokaisen henkilökohtainen tilanne sekä myös hoitavan yksikön tilanne. Jatkossa hoito siis keskitetään Hollolan terveyskeskusvuodeosastolle, Orimattilan terveyskeskusvuodeosastolle ja Jalmarin (Salpausselän kuntoutussairaala) vuodeosastoille. Hollolaan ja Orimattilaan tulee lisää potilaspaikkoja. Sekä Hollolan vuodeosastolla että Orimattilassa vuodeosaston paikkaluku nousee 30:sta noin 50:een. Orimattilassa paikkojen lisäys tapahtuu jo maaliskuun loppuun mennessä, Hollolassa puolestaan huhtikuun loppuun mennessä.

Useimmilla terveyskeskusten vuodeosastoilla on ollut myös pitkäaikaishoidon potilaita. He saavat jatkossa hyvää hoitoa tehostetussa palveluasumisessa. Myös Jalmarissa pitkäaikaishoidon potilaita siirtyy tehostettuun palveluasumiseen, ja Jalmarista vapautuu potilaspaikkoja akuuttiin terveyskeskusvuodeosastotoimintaan.

Palvelurakenneuudistus etenee

Salpausselän kuntoutussairaalan pitkäaikaishoidon osaston J50 5.krs:n toiminta päättyy 31.3.2017 mennessä. Tavoitteena on myös J50 4.krs:n toiminnan lakkauttaminen kesäkuun loppuun mennessä. Tiloihin suunnitellaan geriatrisen keskuksen vastaanottotoimintaa sekä toimistotiloja. Hankesuunnitelma tilojen uudistamisesta on käynnistynyt.

Yhteistoimintamenettelyn mukainen kuuleminen osaston J50 henkilöstölle on järjestetty 8.3.2017.

Heinäkuun alusta Salpausselän kuntoutussairaala Jalmariin jää pitkäaikaisen laitoshoidon paikkoja 36–38.

Lisätietoja

  • Tulosaluejohtaja Merja Valjakka-Heimola, p. 050 398 7647, merja.valjakka-heimola@lahti.fi
  • Sairaalapalvelupäällikkö Anu Poikala, p. 050 398 7569, anu.poikala@lahti.fi
Päivitetty: 10.3.2017