Nuori mies kannettavan tietokoneen äärellä

Hyvinvointiyhtymä suosittaa Päijät-Hämeen lukioita ja ammattioppilaitoksia siirtymään etäopetukseen maanantaista alkaen lukukauden loppuun saakka. Välttämätön lähiopetus voidaan järjestää suosituksesta huolimatta. Ammatillisen koulutuksen osalta opetus voidaan myös hoitaa niin kutsutulla hybridimallilla lähi- ja etäopetusta vuorottaen.

Päijät-Hämeen koronatilanne on säilynyt ennallaan sitten edellisen tilannearvion. Kouluista on tullut vain vähän jatkotartuntoja. Kansallisten ohjeiden mukaisesti leviämisvaiheessa olevien kuntia kuitenkin suositellaan siirtämään toisen asteen koulutus etäopetukseen.

Etäopetuksesta arvioidaan aiheutuvan vain vähän haittaa opiskelijoille lukukauden tässä vaiheessa. Oppilaitokset ovat tehneet valmisteluja epäopiskeluun siirtymisestä. Koulutuskeskus Salpaus siirtyi opetuksessa hybridimalliin eilisestä alkaen.

Osana järjestelyjä on pohdittu myös oppilashuollon menettelyt etäopetuksen ajaksi. Yhtymä on lisäksi valmistellut erillisen lapsiperheille suunnatun tukipaketin, jolla vahvistetaan lapsille ja nuorille suunnattuja palveluja.

Koronatilanne jatkuu yli talven ja asettaa paineita monien rajoitusten suosittamiseen. Nuorten kannalta normaali lähiopetus on ensiarvoisen tärkeää. Siksi onkin vahva tavoite, että oppilaitokset pääsevät avaamaan ovensa heti vuoden vaihduttua.

Päivitetty: 4.12.2020