Savuton yhtymä

Kannustamme asiakkaitamme ja työntekijöitämme savuttomuuteen. Erityisesti pyrimme vaikuttamaan raskaana olevien ja leikkaukseen tulevien tupakointitottumuksiin.

Vuodeosastopotilaiden tupakointitottumukset selvitämme jo esitietolomakkeella tai tulohaastattelussa.

Tupakoiville vuodeosastojen potilaille tarjoamme mahdollisuutta neuvontaan ja ohjaukseen sekä kehotamme tupakoimattomuuteen.

savuttomuus

Tupakoiville potilaille hoitohenkilökuntamme tarjoaa ja aloittaa yksilölliset nikotiinikorvaushoidot joko tupakoinnin lopettamiseksi tai vaihtoehdoksi tupakoinnille sairaalahoitojakson aikana. Sairaala-apteekista potilaidemme saatavana on valikoima nikotiinikorvaushoitotuotteita. Hoitojakson ajan ne ovat maksuttomia.

Hoitojakson jälkeen korvaushoito jatkuu sairaalasta saadun ohjeen mukaisesti potilaan omalla kustannuksella. Jokaiselta terveysasemaltamme saat ohjausta savuttomuuteen.

Päijät-Hämeen alueen äitiysneuvolat, keskussairaalan äitiyspoliklinikka, synnytysosasto ja synnyttäneiden vuodeosasto kiinnittävät huomiota asiakkaiden savuttomuuteen.

Henkilökuntamme kaikissa yksiköissä on saanut koulutuksen, jotta he pystyvät tukemaan ja ohjaamaan perheitä savuttomuuteen.

savuton-leikkaus-paijat-hameessa

Suurempi kuva painamalla.

 

Sivu päivitetty: 20.9.2016