Osatyökykyisille tie työelämään -kärkihanke (OTE)

OTE -kärkihankkeessa kehitetään uusia keinoja osatyökykyisten työssä jatkamiseen ja työllistymiseen. Kehittämistyössä otetaan huomioon meneillään oleva sote- ja maakuntauudistus

OTE – hankkeen maakunnallinen hanke Päijät-Hämeessä kulkee nimellä PÄHEE OTE. Hankkeen päämääränä on siirtyä Päijät-Hämeen maakunnassa rakennelähtöisestä palvelujärjestelmästä mahdollistamaan asiakkaiden yksilöllisiä reittejä kohti työelämää ja osallisuutta.  Kehittämisen kärkinä ovat palkkatyöllistymisen monimuotoistaminen ja lisääminen sekä koulutuksesta työelämään siirtymisen nivelvaiheen ja asiakkaiden osallisuuden kehittäminen.

Tavoitteena on siirtyä työtoiminnasta työvalmennukseen, lisätä seinätöntä toimintaa, ottaa käyttöön uusia menetelmiä asiakkaan vahvuuksien ja työllistymistoiveiden selvittämisessä, markkinoida tuettua työllistymistä työnantajille ja asiakkaille sekä vahvistaa yhteiskuntavastuuta. Hankkeessa pyritään kehittämään riskien tunnistamisen työkaluja, lisäämään asiakkaiden osallisuutta sekä kehittämään keinoja tiedon lisäämiseksi eri vaihtoehdoista, jotta asiakkaan olisi helpompi tehdä valintoja. Lisäksi tavoitteena on koulun keskeyttämisen vähentäminen opintojen loppuunsaattamista tukemalla. Tuloksena on tarkoitus syntyä työvalmennuksen maakunnallinen toiminta-malli, vertaisvalmentajamalli sekä toimintamalli oppilaitosten kanssa työskentelyyn sekä nivelvaiheen tilanteisiin keskittyvän työntekijän toimenkuva.

Hankkeen toteutusaika on 1.2.2017–31.12.2018. Lisätietoja projektipäällikkö Päivi Tainala

Sivu päivitetty: 2.5.2017